Bilgisayara 7000-10000 TL Para Verenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adamın demek ki parası var harcamak istiyor. Bunu da bilgisayar üzerinden yapmak istiyor olabilir. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Sen adama gidip de neden bu kadar para veriyorsun desen bile adamın vereceği cevap ''benim param değil mi kardeşim sanane olacaktır.''

500 TL'ye klavye + Mouse önerisi alanlar var oysaki o paraya 4 TB HDD alınırmış. Günümüzde kim 4 TB HDD kullanıyor acaba? ( iş hariç ) Karşılaştırdığın alanlar bile farklı. Adam almışken biraz paradan kıyıp iyi bir şey almak istiyor belki?

Render içinde maksimum 4000 TL yetermiş. Hiç 4000 TL ile 15000 TL arasındaki render performans farkını izledin mi? Zaten bu kadar parayı bir bilgisayar için gözden çıkaran adamların tutacağı miktar hakkında sıkıntılarının da olacaklarını sanmıyorum.

Ayrıca sen zengin biri olsan gidip 4000 TL'ye mi bilgisayar alırsın yoksa sana çerez parası gelen 2000 TL'ye mi alırsın? Nası olsa para sınırsız. Her şeyin en iyisini istersin tabii.
Kardesim bizde 15000 TL ile 4000 TL ayni demiyoruz. Tabiki 15000 TL daha iyi olucaktir ama asiri israfa kaciyor o. Bugun GTX 1080 takanlar yarin 2000 serisi cikinca onu cope aticak. Gidip 2000 serisinin SLI'ini yapicak.

Benimde demek istediğim o. Nasıl olsa o kartlar o adamlara göre çerez parası. Daha iyisi çıkınca parasını dert etmeden alıp takarlar.

Evet ne yazık ki çok adaletsiz bir durum. İnsanlar açlıktan ölürken bunların yapılmasını tabii ki de savunmuyorum ama ne yaparsın işte insanoğlu. Elinde imkan olduğu sürece doymayan bir varlık. Her ne kadar desteklemesek de saygı gösterip eyvallah demek zorundayız.

Benimde demek istediğim o. Nasıl olsa o kartlar o adamlara göre çerez parası. Daha iyisi çıkınca parasını dert etmeden alıp takarlar.

Evet ne yazık ki çok adaletsiz bir durum. İnsanlar açlıktan ölürken bunların yapılmasını tabii ki de savunmuyorum ama ne yaparsın işte insanoğlu. Elinde imkan olduğu sürece doymayan bir varlık. Her ne kadar desteklemesek de saygı gösterip eyvallah demek zorundayız.
Kapitalizm, ben bu cümleleri söylediğim zaman üzerime atılmıştı insanlar. Egolarını tatmin edilmesinden başka şeyi istemezler örneğin 1 insanın 3 ay çalıştığı paraya bir içki içilmesi...

Son düzenleme:
Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Demek ki adamın parası var ki alıyor. Benim de param olsa 10.000 TL ye değil 50.000 TL ye yine alırım.

Tabiki 15000 TL daha iyi olucaktir ama asiri israfa kaciyor o.

Bu senin verebileceğin bir karar değil dostum. Yani sana göre doğru olmayabilir ama buna israf deyip nokta koymak saçma. Kimisi benim gibi yeri geliyor 14 saat geçiriyor PC başın da. Benim mesleğimde burada zevk aldığım şeyler de burada. Araba koleksiyonu yapan bir adamın tek bir arabaya ihtiyacı olması gerçeği vardır ama adam seviyordur imkanı vardır alıyordur. Bahsettiğin miktarlardan çok daha fazlasını gönül rahatlığı ile harcayabilir insan sadece bir PC için bile olsa. Bunu ille ihtiyaca vurmaya da gerek yok, asla tam kapasite kullanmayacağı bir makineyi de insan satın alabilir çok takılıyorsunuz gereksiz şeylere.

Normal insanlardır.

Ben ortalama gelire sahip bir ailenin oğlu olarak 4000 TL yakın para verdim bilgisayarıma. Bir arkadaşımın aylık geliri 30000 TL falan bana o kadar para verilir mi oğlum bilgisayara dedi gitti 2000 TL verdi bilgisayar aldı. Ama mesela bu adam bir tişörte 500 TL verince tam tersi oluyor ben o para verilir mi oğlum alt tarafı bir tişört diyorum.

Burada maddiyattan çok ilgi alaka önemli. Para olduktan sonra onu nereye harcayacağı tamamen senin ilgi alakana kalıyor.

Haklısınız ama değmez, orası net.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı