Bilgisayara biri bağlanır korkusu

AlexaBliss

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, bugün bilgisayarımı açamadım ve bu korkuyla doldum taştım. Yakın zamanda bu olaylar ile ilgili ne kadar endişelendiğimi biliyorsunuzdur. Ayrıca sebepsiz de değil benim bu korkum. Mesela geçen gün masaüstünde bir dosyanın adını değiştirecektim. Yönetici isteği istedi verdim. Bir sıkıntı olmadı. Ayrıca yakın zamanda brave kullanırken yeni sekme kısmı kendi kendini hızlı ulaşmak için kullanılan yere atmıştı. Bir de (bu en korktuğum) geçenlerde WinRAR'a sağ tıklayıp özellikler demiştim. Orda bilinmeyen bir cihaz vardı. Fakat bu cihazin yanındaki numara benim SID numaramin aynisiydi fakat yanında 1 vardı. Ornek sonu 500 iken orda 5001 yazıyordu. Bir de WinRAR normalde bilgisayarımın masaüstünde değil. O gün WinRAR hem simgesizdi hem de kendi kendine masaüstüne gelmişti. Gerçekten bu olaylar yüzünden paranoyak oldum. Kaspersky var her gün tam tarama yapıyorum bir şey bulamıyor ama ya kasperskyin ayarları ile oynayıp kendini istisna eklediyse diye korkuyorum. Ya kendini kapatırsa diye aklım çıkıyor. Hayatımı rahat yaşayamıyorum. Bazen aileme virüs linkler geliyor tıklayıp gülüyorlar onlar kadar rahat olamıyorum. Tarama ile siliyorlar hemen ben 50 kere tarama yapıp bir şey bulamazsa daha çok stres yapıyorum. Geleceği düşünüyorum her şeyin elektroniğe bağlı olduğunu virüslerin havada uçuştuğunu. Düşündükçe strese giriyorum. Bu takıntım nasıl yenebilirim bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz?

Bunları uygula sorun olacağını düşünmüyorum.

Reis şöyle düşün en fazla ne olabilir. Bağlansın hatta Webcam baksın ne yapacak bütün Dünya seni mi konuşacak. Ayrıca bu donanıma bilgiye sahip biri sen ben gibi kişilerle uğraşmaz. Bizi iş başında görüp ne yapacak. Onların hedefi zengin kişiler olur genelde.

Selamlar, bugün bilgisayarımı açamadım ve bu korkuyla doldum taştım. Yakın zamanda bu olaylar ile ilgili ne kadar endişelendiğimi biliyorsunuzdur. Ayrıca sebepsiz de değil benim bu korkum. Mesela geçen gün masaüstünde bir dosyanın adını değiştirecektim. Yönetici isteği istedi verdim. Bir sıkıntı olmadı. Ayrıca yakın zamanda brave kullanırken yeni sekme kısmı kendi kendini hızlı ulaşmak için kullanılan yere atmıştı. Bir de (bu en korktuğum) geçenlerde WinRAR'a sağ tıklayıp özellikler demiştim. Orda bilinmeyen bir cihaz vardı. Fakat bu cihazin yanındaki numara benim SID numaramin aynisiydi fakat yanında 1 vardı. Ornek sonu 500 iken orda 5001 yazıyordu. Bir de WinRAR normalde bilgisayarımın masaüstünde değil. O gün WinRAR hem simgesizdi hem de kendi kendine masaüstüne gelmişti. Gerçekten bu olaylar yüzünden paranoyak oldum. Kaspersky var her gün tam tarama yapıyorum bir şey bulamıyor ama ya kasperskyin ayarları ile oynayıp kendini istisna eklediyse diye korkuyorum. Ya kendini kapatırsa diye aklım çıkıyor. Hayatımı rahat yaşayamıyorum. Bazen aileme virüs linkler geliyor tıklayıp gülüyorlar onlar kadar rahat olamıyorum. Tarama ile siliyorlar hemen ben 50 kere tarama yapıp bir şey bulamazsa daha çok stres yapıyorum. Geleceği düşünüyorum her şeyin elektroniğe bağlı olduğunu virüslerin havada uçuştuğunu. Düşündükçe strese giriyorum. Bu takıntım nasıl yenebilirim bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz?
Yapacağın şey basit temiz format atacaksın sistemi yeniden kurup kaspersky ve malwarebytes dışındaki bütün yazılımları kullanabilirsin. (bir de mcafee) Bilinen bir eski hackerın dediği gibi internete erişimi olan her cihaz hacklenir o yüzden temiz format at bilgisayarına arama motoru hangisi ise https everywhere kur sonra rahatına bak.

Yapacağın şey basit temiz format atacaksın sistemi yeniden kurup kaspersky ve malwarebytes dışındaki bütün yazılımları kullanabilirsin. (bir de mcafee) Bilinen bir eski hackerın dediği gibi internete erişimi olan her cihaz hacklenir o yüzden temiz format at bilgisayarına arama motoru hangisi ise https everywhere kur sonra rahatına bak.
Https everywhere'e gerek yok tarayıcı uyarıyor zaten.

Yapacağın şey basit temiz format atacaksın sistemi yeniden kurup Kaspersky ve Malwarebytes dışındaki bütün yazılımları kullanabilirsin. (bir de McAfee) Bilinen bir eski hackerın dediği gibi internete erişimi olan her cihaz hacklenir o yüzden temiz format at bilgisayarına arama motoru hangisi ise HTTPS everywhere kur sonra rahatına bak.

Temiz format atarken bilgisayarimi bozarım diye korktuğumdan 2 kere yerel format atmıştım geçmedi bu korkum. Ondan sonra da hiç zararlı yazılım indirmedim

Https everywhere'e gerek yok tarayıcı uyarıyor zaten.
Bütün sitelerde olmuyor.

Temiz format atarken bilgisayarimi bozarım diye korktuğumdan 2 kere yerel format atmıştım geçmedi bu korkum. Ondan sonra da hiç zararlı yazılım indirmedim
Eninde sonunda bu paranoyaklık sonucu atacaksın.
Ha dersin ben harbi paranoyağım en mantık çözüm şu sıfır bir disk al önemli belgelerini oraya koy geri kalan disklerini dod 52m yöntemi veya zero fill ile sil derim.

Bütün sitelerde olmuyor.

Eninde sonunda bu paranoyaklık sonucu atacaksın.
Ha dersin ben harbi paranoyağım en mantık çözüm şu sıfır bir disk al önemli belgelerini oraya koy geri kalan disklerini dod 52m yöntemi veya Zero fill ile sil derim.

Önemli belgem falan kalmadı artık attığım o formatlarda sonra bir Valorant kaldı o kadar bir de Steam hesabım

Selam, bugün bilgisayarımı açamadım ve bu korkuyla doldum taştım. Yakın zamanda bu olaylar ile ilgili ne kadar endişelendiğimi biliyorsunuzdur. Ayrıca sebepsiz de değil benim bu korkum. Mesela geçen gün masaüstünde bir dosyanın adını değiştirecektim. Yönetici isteği istedi verdim. Bir sıkıntı olmadı. Ayrıca yakın zamanda Brave kullanırken yeni sekme kısmı kendi kendini hızlı ulaşmak için kullanılan yere atmıştı. Bir de (bu en korktuğum) geçenlerde WinRAR'a sağ tıklayıp özellikler demiştim. Orada bilinmeyen bir cihaz vardı. Fakat bu cihazin yanındaki numara benim SID numaramin aynisiydi fakat yanında 1 vardı. Ornek sonu 500 iken orada 5001 yazıyordu. Bir de WinRAR normalde bilgisayarımın masaüstünde değil. O gün WinRAR hem simgesizdi hem de kendi kendine masaüstüne gelmişti. Gerçekten bu olaylar yüzünden paranoyak oldum. Kaspersky var her gün tam tarama yapıyorum bir şey bulamıyor ama ya Kaspersky'in ayarları ile oynayıp kendini istisna eklediyse diye korkuyorum. Ya kendini kapatırsa diye aklım çıkıyor. Hayatımı rahat yaşayamıyorum. Bazen aileme virüs linkler geliyor tıklayıp gülüyorlar onlar kadar rahat olamıyorum. Tarama ile siliyorlar hemen ben 50 kere tarama yapıp bir şey bulamazsa daha çok stres yapıyorum. Geleceği düşünüyorum her şeyin elektroniğe bağlı olduğunu virüslerin havada uçuştuğunu. Düşündükçe strese giriyorum. Bu takıntım nasıl yenebilirim bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz?

Hocam bu kadar takıntı iyi değil virus gelse ne olacak bir şey olmayacak tarar siler gidersin ayrıca internetten bir şey indirme belirsiz linklere tıklama ki tıklasan bile virus bulaşmaz IP adresin dışında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı