Bilgisayara dokununca elektrik çarpıyor

Overlord2

Hectopat
Arkadaşlar merhaba 10 saat boyunca evde değildim kasa kapalıydı tüm gün boyunca eve gelince güç tuşuna basayım derken elektrik çarptı tekrar denedim yine çarptı sonra fişten çekip denediğimde daha az ama çarptı fişi çekip bıraktım öyle sorun tam olarak neyde kasayı alalı 1 ay bile olmadı.

Arkadaşlar merhaba 10 saat boyunca evde değildim kasa kapalıydı tüm gün boyunca eve gelince güç tuşuna basayım derken elektrik çarptı tekrar denedim yine çarptı sonra fişten çekip denediğimde daha az ama çarptı fişi çekip bıraktım öyle sorun tam olarak neyde kasayı alalı 1 ay bile olmadı.

Eve geldiğimde klavyenin ışığı yanıyordu.

Muhtemelen fişde bir sorun var topraklama kablosu çıkmış olabilir bizim tost makineside öyleydi.

PSU'da topraklama mevcut değil mi?

Bilmiyorum hocam sadece bugün olması saçma geldi elektrikten korktuğum için dokunamadım tekrar elim uyuşuyor biraz biraz tek duam parçalara bir şey olmaması.

Kasayı vatandan topladım illaki yapmışlardır Rampage kasanın kendi PSU'su.
Peki kullandığınız prizde topraklama olduğundan emin misiniz? eğer emin değilseniz servise vermekte fayda var.

Prizde ilk defa böyle bir şey oluyor.
Var diye biliyorum.

Hocam dokunmaya ve çalıştırmaya korkuyorum ailemden biriyle deneyeceğim.

Topraklamanın kopmasını veya olmamasını anlamak için, 2 tane kontrol kalemi ile nötr ve topraklamayı denediğiniz zaman ışığın artması gerekiyor. Fakat, ailenizin denemesinde fayda var.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı