Bilgisayara fidye virüsü bulaştı

Dosyalarınızın uzantıları mı değişti de bu kanıya vardınız? Eğer öyleyse Çözüm: STOP Ransomware Deşifre Aracı
rehberinde her şey anlatılmış. Parayı vermek de dosyalarınızın %100 kurtulacağı anlamına gelmez kodlayanın insafına kalmış. Anlayamadığım şey şu ki bunu yazan kişiler bitcoin ile ödeme isterler.
 
Hocalar şu anda kdr indirdim USB'ye yazıyorum onu deneyeceğim arkadaşlar.


Şu anda bir uzantı yok ama bilgisayarın ekranını görebildigini ve verilerimi 2 hafta icerisinde odeme yapmaz sam sifreliyecegım dedi.
Yedeğini alsanıza o zaman hocam.
 
Eğer ikinci bir bilgisayar varsa flashınıza DD modu ile GPT veya MBR (sisteminize göre) Linux Mint Cinnamon isosunu yazdırın. İkinci bir flash veya ekstra bir disk ile dosyalarınızı yedekleyin ve Diskler yazılımı ile HDD'yi biçimlendirin. Daha sonra sistemi kapatıp flashı çıkartıp W10 isosunu yazdırın ve format atın.
@hange neden güldüğünü yazar mısın? Eğer konu sahibi gerçekten fidye virüsü yemişse ve verilerini yedekleyip sistemini formatlayarak kurtarmak istiyorsa bahsettiğim şeyi yapabilir.

Dipnot: Çok nadir açıkları hariç Linux'ta root yetkisi olmadan virüsler çalışmadığından verilerini elini kolunu sallayarak yedekleyebilir konu sahibi. Daha garip olan 200₺ istemesi, gerçekten hırsızımız bile vizyonsuz arkadaş. :D
 

Geri
Yukarı