Bilgisayara RAM Takviyesi

Enes Tarhan

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçen yıl bilgisayar topladım. Bilgisayar toplarken bütçem fazla yoktu, bundan dolayı 8GB DDR4 2666MHz Corsair RAM aldım. Şua n durum iyi fakat sıfır RAM'ler bayağı fiyatlar uçmuş, 151 TL'ye aldığım RAM 500 TL gibi fahiş bir rakama ulaşmış, yine DDR4 MHz değeri 2133 veya 2400 başka marka alırsam sorun yaşar mıyım? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el başka markalara yönelebilirsiniz kilit nokta kullandığınız RAM ile alacağınız RAM'in MHz ve CL değerleri aynı olmalıdır. Yani en az 2666 MHz RAM almanız lazım. RAM takımında ise anakarttaki 1 ile 3. yuvaya takın. 2 ile 4. yuvada olabilir.

2. el başka markalara yönelebilirsiniz kilit nokta kullandığınız RAM ile alacağınız RAM'in MHz ve CL değerleri aynı olmalıdır. Yani en az 2666 MHz RAM almanız lazım. RAM takımında ise anakarttaki 1 ile 3. yuvaya takın. 2 ile 4. yuvada olabilir.

Hocam RAM konusu biraz sıkıntılı CL değeri aynı bulurum. MHZ olarak acaba sorun olurmu? 2666 MHZ benim RAM' lerim. RAM 2133 MHZ değeri aynı olsa sorun olurmu ?

Hayır yaşamazsın ama aldığım ramin MHz değerinde çalışır..

Örneğin; 2666 MHz corsair ram 2400 MHz değerinde çalışır.

Şimdi RAM fiyatları arttı, bende nasibimi aldım. Bu konuda ciddi sorunlarım var. Benim RAM 2666 MHZ CL 15 olması lazım. Ben değerini BİOS'tan O.C ile 2133 veya 2400 yapabilirim. Alacağım RAM 2133 olsa bile ben alacağım düşük frenkans lı RAM ile eşitleyebilir miyim?? Senkronize sorun olur mu ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı