Bilgisayara RAM yükseltmesi için öneriler

Google'a ASUS Prime B450M K yazınca çıkıyor. Sistemi baştan başlatıp BIOS'a girip kontrol et versiyonunu, düşükse sırayla güncelle - misal BIOS versiyonun 3.5ab ve son versiyon 4.2KZ ise arada olanlarla tek tek yap en güvenlisidir.

Marka üst, model alt, kodları girerek bulabilirsin.

Eki Görüntüle 2250540

Teşekkür ederim alacağım RAM'i buldum SSD de almayı planlıyorum bazıları SSD'nin HDD'den çok daha iyi olduğunu savunuyor bazıları ise HDD ile neredeyse aynı diyor SSD almalı mıyım veya alırken nelere dikkat etmeliyim.

Teşekkür ederim alacağım RAM'i buldum SSD de almayı planlıyorum bazıları SSD'nin HDD'den çok daha iyi olduğunu savunuyor bazıları ise HDD ile neredeyse aynı diyor SSD almalı mıyım veya alırken nelere dikkat etmeliyim.
SSD hızlı bir sistemdir. Hızlı olmanın iyi olduğunu düşünen ve "çok hızlı" şeylerle hayatlarını yuttuklarını fark etmeyen çok kullanıcı var.

HDD, SSD'ye göre yavaştır, ama oturmuş bir teknoloji ve fiyat/depolama alanı olarak başarılıdır.

İkisinde de fiziki sorun çıktığında SSD'yi asla kurtaramazsın, HDD'de kurtama ihtimalin vardır. Ekonomin hangisine el veriyorsa onu al, çok şey yüklerim dersen HDD tatlıdır.

Marka modele bakman yeterli, HDD'lerde Seagate ve Western, bulabilirsen Toshiba tercih edebilirsin 7200 RPM olsun yeter - Sea ve West genelde birine iyi birine kötü denk gelir, benim şansım 20 yıldır Seagate'ten yana gider. SSD'de fiyata bağlı bakarsın, o kadar da "aman tanrım psikoljimi düzeltti, derslerimden hep iyi almamı sağladı" gibi triplerde 0.2 milisaniyeyi anlamayacak sinir sistemlerine takılmana gerek yok, az bilinen ucuz olmayan bir şey yeterlidir. 10 yıl önce olsa OCZ Vertex derdim, şu an Kioxia derim f/p SSD olarak. Tabi arabirimin M2 mi SATA mı ona da bak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı