Bilgisayara RAT bulaştı

clarkberk

Kilopat
Arkadaşlar arkadaşımla mesajlaşırken birden donmaya başladı PC. Discord'u kapatti. Adam kontrol ediyordu. Bende prizi çektim anında. Çok korkuyorum ne yapmalıyım gerçekten titriyorum.

Adam kontrol ediyordu derken?

Ne yaptınız da sisteminize uzaktan erişim sağlandı?

İnternet kablosunu bilgisayardan çıkar, Wi-Fi kapat, güvenli modda başlat ve virüs taraması yap.

Arkadaşlar arkadaşımla mesajlaşırken birden donmaya başladı PC. Discord'u kapatti. Adam kontrol ediyordu. Bende prizi çektim anında. Çok korkuyorum ne yapmalıyım gerçekten titriyorum.
Titremeniz bitince eğer önemli verileriniz yoksa direkt format atın. Veriler önemli ise Kaspersky veya Malwarebytes indirip taratın.

Adam kontrol ediyordu derken?

Ne yaptınız da sisteminize uzaktan erişim sağlandı?
Ne bileyim hocam ben arkadaşımla konuşurken pc donmaya başladı dc kapaninca RAT yediğimi anladım.

Arkadaşlar ben internetten ben hiçbir sey indirmem her şeyi Steam'den alırim nasıl olabilir böyle bir şey?

Discord kapanması veya farklı bir uygulamanın kapanması RAT olduğunu göstermez. Herhangi bir sebepten tetiklenmiş olabilir. Sistemi açın ve aşağıdaki araçları hızlıca indirip tarama yapın.

Ne bileyim hocam ben arkadaşımla konuşurken pc donmaya başladı dc kapaninca RAT yediğimi anladım.

Arkadaşlar ben internetten ben hiçbir sey indirmem her şeyi Steam'den alırim nasıl olabilir böyle bir şey?
Bilgisiyarın wifisini kapatın sonra virüs taraması yapın.

Bilgisayarınızın internetle bağlantısını kesin ardından antivirüsünüz varsa tarama yapın. Veya Windows Defender'den tarama yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…