Bilgisayara virüs girdi

Programın ikonu düzelmiş gibi görünüyor. Yüksek ihtimal ikon önbelleğinden dolayı siyah beyaz kalmış.
İyi haber: Windows Gezgini'nden korkmana gerek yok.
Kötü haber: Virüsü temizlediğinin garantisi olamaz.

Format atacaksan ancak hemen atmayacaksan ya da bilgisayarının şu an ne kadar güvenli olduğunu sorgulayacaksan CMD'yi yönetici olarak aç ve şu kodu gir:

Bash:
tasklist > %userprofile%\Desktop\output.txt
Masaüstünde oluşan çıktıyı buraya at.

Virüs programlarının bana göre tek faydası virüsü tespit etmek ve bulaşmasını engellemektir.
Virüs mü bulaştı, ASLA temizlemem, direk format atarım.
Sebebi virüs endişesi değil, virüs temizleme işleminin sistemde kararsızlığa sebep olma ihtimali.
Bu kararsızlığın ne zaman ortaya çıkacağı ise hiç belli olmaz, hatta bu temizleme işleminden kaynaklandığı aklımıza bile gelmez.

Hocam biçimlendirme derken kasttettiğiniz şey nedir acaba?

Resimde de görüldüğü gibi biçimlendirme seçeneği vardır. Buradan tüm hafızanızı yedek almadan içindeki her şeyin silinmesidir biçimlendirme. Format atarken PC genel bazı dosyaları yedeğini alır bunu engelliyorsun en temizi. Oradaki her şeyi biçimlendirip sıfırdan kurmak.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-23 154726.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-23 154726.png
    181,3 KB · Görüntüleme: 127
Programın ikonu düzelmiş gibi görünüyor. Yüksek ihtimal ikon önbelleğinden dolayı siyah beyaz kalmış.

Format atacaksan ancak hemen atmayacaksan ya da bilgisayarının şu an ne kadar güvenli olduğunu sorgulayacaksan CMD'yi yönetici olarak aç ve şu kodu gir:

Bash:

Resimde de görüldüğü gibi biçimlendirme seçeneği vardır. Buradan tüm hafızanızı yedek almadan içindeki her şeyin silinmesidir biçimlendirme. Format atarken PC genel bazı dosyaları yedeğini alır bunu engelliyorsun en temizi. Oradaki her şeyi biçimlendirip sıfırdan kurmak.

Çok teşekkür ederim hocam formatlıyacağım birazdan.

Bash:

Hocam output txt paylaştım sizlerle herhangi bir sorun gözüküyor mu acaba?

Dosya Ekleri

• output.txt
    18,5 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Arkadaşın anlattığı biçimde de yapabilirsin. Daha da temizi disk düzenini kökten silmek olacaktır diye düşünmekteyim.
Kurulum ekranında Shift+F10 yaparsın

Sırasıyla komutlar:
Kod:
diskpart
list disk
sel dis X
clean
clean
convert XXX

sel dis X kısmında X olan yere listelenen disk numarası (örnek 1) gelecektir.
convert XXX kısmında XXX olan yere bilgisayarın UEFI ise GPT eski BIOS ise MBR gelecektir.

Şu an müsait değilim attığın çıktıya 10-15 dk sonra bakar yazarım.

Hocam peki sil seçeneğini kullansam aynı biçimlendirdeki gibi her şeyi siler mi?

Çıktıyı kontrol ettim. Normal görünüyor. USB'yi kullandığın PC'de hazırlayabilirsin. Zaten USB'ye bilmediğin bir dosya kopyalanırsa (zor ihtimal) onu orada görür anlarsın sorun olduğunu.

Hocam peki sil seçeneğini kullansam aynı biçimlendirdeki gibi her şeyi siler mi?
Siler.

Çıktıyı kontrol ettim. Normal görünüyor. USB'yi kullandığın PC'de hazırlayabilirsin. Zaten USB'ye bilmediğin bir dosya kopyalanırsa (zor ihtimal) onu orada görür anlarsın sorun olduğunu.

Siler.

Hocam çok teşekkür ederim iyi ki varsın çok sağ ol gerçekten.

Arkadaşlar yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim birazdan bilgisayarı formatlayacağım hepinize tekrardan çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.

Arkadaşlar, yaklaşık 2 gün önce bilgisayarıma trojan bulaştı ve EA hesabımı çaldılar. Neyse ki hesabı geri aldım. Saldırganlar, Epic Games, Steam ve Microsoft hesaplarıma da girmeye çalıştılar ancak başarılı olamadılar. IP adresinden baktığımda saldırının Rusya'dan geldiğini gördüm. Üstelik Steam hesabıma izinsiz bir şekilde girilmiş ve bir oyun öğem satılmış. Ben böyle bir işlem yapmadım. Görev Yöneticisi'nde Windows Gezgini olarak gizlenmiş bir virüs tespit ettim (World of Tanks logosu kullanmışlardı). Bir arkadaşımın yardımıyla Kaspersky ve Malwarebytes ile taratıp güvenli modda virüsü sildim. Ancak hala içim rahat değil. Windows Gezgini biraz garip görünüyor. Aşağıya fotoğraflarını ekliyorum. Virüsün tamamen temizlendiğinden emin olmak için ne yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 2405298
Hocam genelikle ne yüklediniz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı