Çözüldü Bilgisayara virüs girdi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kyrieelchavoo

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
CS2 skinchangerla uğraşırken virüs yedi bilgisayar Windows'a girdiğim zaman aşağıdaki ekranla karşılaşıyorum. Yardım edin BIOS'tan sıfırlama çözümü falan yok mu? Format için flashım vardı daha önceden onu takınca da PC BIOS'da donuyor sökünce geri düzeliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1342.jpeg
    IMG_1342.jpeg
    362,6 KB · Görüntüleme: 1.051
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu şekilde çözdüm, BIOS'da F7 yapıp Advanced menüsüne girip boot sekmesini açıyoruz. Oradan ne kadar başlatma seçeneği varsa enabled olanları disabled yapıyoruz, sadece Realtek Boot Manager ve diskinizin ismi gözükecek şekilde olması gerekiyor (örnek veriyorum benimki kingstonsa 512 vb ). F10 yapıp format atıyorsunuz, doğru yaptıysak ondan sonrası format zaten. Emeği geçen vaktini ayıran herkese çok teşekkür ederim.
@x.OzgunBey.x

Hocam bu flash eskiden de böyle yapıyordu ama deneyeceğim
Attığınız fotoğraftan ben bir şey anlamadım çünkü ASUS bir anakart kullanmadım hiç BIOSTAR kullanıyorum. Flash eskiden de böyle yapıyorsa yeni bir flash alıp deneyin. A101 gibi yerlerde Teknoloji dolabında oluyor zaten. Bizi bilgilendirin daha sonra.

Attığınız fotoğraftan ben bir şey anlamadım çünkü ASUS bir anakart kullanmadım hiç BIOSTAR kullanıyorum. Flash eskiden de böyle yapıyorsa yeni bir flash alıp deneyin. A101 gibi yerlerde Teknoloji dolabında oluyor zaten. Bizi bilgilendirin daha sonra
Attığınız yönteme bakıyorum ancak benim anakartta secure erase yok çok kurcalarsam bozulur mu acaba

Bozulmuş bozulacağı kadar zaten. Ama çokta kurcalama.
Elimde eski bir bilgisayar var 500gb hdd var kendi ssd mi söküp onu takıp tekrar flash ile boot etmeyi denesem mantıklı olur mu yoksa dediğiniz gibi yeni bir flasha mı Windows kurayım attığım resimde çünkü bomba gibi bir sayaç vardı

Elimde eski bir bilgisayar var 500gb hdd var kendi ssd mi söküp onu takıp tekrar flash ile boot etmeyi denesem mantıklı olur mu yoksa dediğiniz gibi yeni bir flasha mı Windows kurayım attığım resimde çünkü bomba gibi bir sayaç vardı
Yeni bir flasha Windows yazdırmayı deneyin. Aynı hatayla karşılaşırsanız dediğiniz yöntemi yapın. Bu arada Harddisk ile bilgisayar yavaş olur ancak olay bilgisayarı kurtarmak sonuçta.

Dediğiniz mantıklı denemekten zarar gelmez

@kyrieelchavoo
Önce temiz bir USB kullanarak başka bir PC de Windows kurulum USB si hazırlayın.
  • PC yi fişten çekin.
  • Kasanızdan tüm sabit diskleri sökün.
  • BIOS pilini sökün ve 15 dakika bekleyip geri takın. PC yi fişe takın..
  • Diskleri takmadan PC yi başlatıp BIOS'a girin. Kurulum için gerekli BIOS ayarları var ise onları yapın ve kaydedip kapatın.
  • Virüs bulaşan diski takın.
  • Kurulum USB sini takın ve PC yi kurulum USB si ile başlatın.
  • Son olarak diskpart ile virüs bulunan diski silin ve Windows'u kurun. Diski nasıl sileceğiniz aşağıda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı