Çözüldü Bilgisayara virüs girdi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kyrieelchavoo

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
CS2 skinchangerla uğraşırken virüs yedi bilgisayar Windows'a girdiğim zaman aşağıdaki ekranla karşılaşıyorum. Yardım edin BIOS'tan sıfırlama çözümü falan yok mu? Format için flashım vardı daha önceden onu takınca da PC BIOS'da donuyor sökünce geri düzeliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1342.jpeg
    IMG_1342.jpeg
    362,6 KB · Görüntüleme: 1.051
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu şekilde çözdüm, BIOS'da F7 yapıp Advanced menüsüne girip boot sekmesini açıyoruz. Oradan ne kadar başlatma seçeneği varsa enabled olanları disabled yapıyoruz, sadece Realtek Boot Manager ve diskinizin ismi gözükecek şekilde olması gerekiyor (örnek veriyorum benimki kingstonsa 512 vb ). F10 yapıp format atıyorsunuz, doğru yaptıysak ondan sonrası format zaten. Emeği geçen vaktini ayıran herkese çok teşekkür ederim.
Biz Technopat'ız, yardım etmek isteyen eder etmek istemeyen etmez. Ben de hile kullananları sevmiyorum ancak amacım bu foruma girme sebeplerimden olan yardım etmek olduğundan dolayı ediyorum. Konu sahibi eğer pişman olmuşsa bundan sonra hile kullanmayacaktır :)

@kyrieelchavoo
Önce temiz bir USB kullanarak başka bir PC de Windows kurulum USB si hazırlayın.
  • PC yi fişten çekin.
  • Kasanızdan tüm sabit diskleri sökün.
  • BIOS pilini sökün ve 15 dakika bekleyip geri takın. PC yi fişe takın..
  • Diskleri takmadan PC yi başlatıp BIOS'a girin. Kurulum için gerekli BIOS ayarları var ise onları yapın ve kaydedip kapatın.
  • Virüs bulaşan diski takın.
  • Kurulum USB sini takın ve PC yi kurulum USB si ile başlatın.
  • Son olarak diskpart ile virüs bulunan diski silin ve Windows'u kurun. Diski nasıl sileceğiniz aşağıda.
Hocam tek diskim var başka alternatifim yok bahsettiğim hdd ye ulaşamıyorum yok

Tamamdır hocam dikkat edin o arkadaş size hileyi öneren arkadaş olmasında gine virüs bulaşmasın en azından
Çok sağolun hocam son durumu sizlerle paylaşacağım

Bilgisayarda önemli bir şey yok ise ben böyle bir durumda olsam direkt SSD'yi söküp bozup çöpe atmıştım. Kullanmazdım yani o SSD'yi bir daha.

Ama bunun haricinde mesela atıyorum Anakart'a falan bulaşmamıştır umarım.

Bu arada skin değiştirme hilesi diğer oyuncuları etkilemez ki? Yani adam AWP Dragon Lore ile oynayınca Xantares gibi oynamayacak. Zaten bunu kullanırsa eninde sonunda VAC ban yiyeceğini de biliyordur herhalde.

Bide birşey daha soracağım başta attığım resimde 24 saat sayacı vardı bi halt olmaz dimi

Bilgisayarda önemli bir şey yok ise ben böyle bir durumda olsam direkt SSD'yi söküp bozup çöpe atmıştım. Kullanmazdım yani o SSD'yi bir daha.

Ama bunun haricinde mesela atıyorum Anakart'a falan bulaşmamıştır umarım.

Bu arada skin değiştirme hilesi diğer oyuncuları etkilemez ki? Yani adam AWP Dragon Lore ile oynayınca Xantares gibi oynamayacak. Zaten bunu kullanırsa eninde sonunda VAC ban yiyeceğini de biliyordur herhalde.
Ne deseniz kalır da neyse yeni flashı halledip tekrar deneyeceğim

Bide birşey daha soracağım başta attığım resimde 24 saat sayacı vardı bi halt olmaz dimi
Bios pili olmadığı için aradan ne kadar süre geçer bilgisayar anlamaz ayrıca birde aklıma bir fikir geldi bilgisayar o virüs ekranındayken hiç ctrl+shift+esc veya shift+f10 kombinasyonunu yapmayı denedinizmi

Ne deseniz kalır da neyse yeni flashı halledip tekrar deneyeceğim
Hocam çok detaylı okumadım konuyu şöyle bir hızlıca baktım. Format bile atamıyorsan, BIOS'a falan giremiyorsan ben olsam direkt o SSD'yi atmıştım(önemli veri yoksa). Zaten çok fazla bilgi değilim bu konularda ama format atmayı biliyorum. Böyle bir durumda format atmakla da uğraşmazdım.

Bir daha böyle hilelerle uğraşmayın bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı