Bilgisayarcı ile yaşadığınız bir anıyı anlatır mısınız?

Henüz kötü bir sorun yaşamadım kendileriyle.. 96 C sıcaklık seviyesine yükselen cihazımı fan bakım ve termal macun temizletmek üzere bakkal olmayan bir bilgisayarcıya götürmüştüm. El değmeyecek kadar ısınıyordu artık. Gittiğimde ise "1 saatte hallederiz" demişlerdi ama 45 dakika gibi bir sürede işi bitirip, beni arayıp bilgilendirmişlerdi. Dükkana gittiğimde adamlar demişti "her yeri tıkanmış cihazın nasıl kullandın bunu" falan bildiğin cihaza üzülmüşlerdi. Sürdüğü termal macunları da göstermişlerdi.

Temizlendikten sonra, CPU yükte 65-78 sıcaklıklarındaydı boşta 36 seviyelerinde idi. :)

2 yıl önce donanım hakkında hiçbir şey bilmeyen biri olarak bütün sorunlarımı formatla çözüyordum. Güncellemelerdeyken kapatıp, tekrar açıyordum falan. Böyle olunca da sorunlar oluşabiliyordu. Hatırlıyorum bilgisayar şu "Teşekkürler Mario, ama prenses farklı bir kalede" ekranında kalıyordu. Bizde bilgisayarcıya gönderdik. Adam 1 TB'lık HDD'yi 320'lik bir HDD ile değiştirdi. Ben diyorum herhalde boyutu fazla olduğu için öyle oluyordu falan. Bak hatırladıkça kendimi boğasım geliyor.

Yıllar yılı önce ben cahil iken laptopa format atmak için babamın iş bilmez bir tanıdığına getirdik. Sevdiğimiz bir abimizdi janti adamdı adabı giyinmeyi çok iyi bilirdi ama AMD ekran kartı olan laptopa NVIDIA sürücüsü kurmuştu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı