Bilgisayarcıda çalışmak mantıklı mı?

Ağabey38

Picopat
Katılım
6 Ocak 2025
Mesajlar
755
Çözümler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel İ7 7500U /12 gb ddr4 ram 2400MHz/ 256gb ssd /amd radeon r5 m430 / intel hd grafik 620
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Ben bilgisayarcıda çalışmayı düşünüyorum hem bilgisayar tamiri vs. yapabiliyorum hatta kendi bilgisayarımı da tamir ettiğim oldu. Sizce mantıklı mı? Hem de harçlık çıkarmak istiyorum. Bu işin geliri tahmini ne kadar olur?
 
Merhaba. Ben bilgisayarcıda çalışmayı düşünüyorum hem bilgisayar tamiri vs. yapabiliyorum hatta kendi bilgisayarımı da tamir ettiğim oldu. Sizce mantıklı mı? Hem de harçlık çıkarmak istiyorum. Bu işin geliri tahmini ne kadar olur?

Mantıklı bence ileride bir yerde ıt olarak çalışmak istediğinde cvnde belirtirsin ve bunda faydan olur.
Şu an çalıştığım yerde ıt uzmanıyım ve bundan önce çalıştığım yer elektronik cihaz tamir dükkanıydı.
 
Hocam maaş olarak bi tahminde bulunamam ama bi büyüğüm zamanında bu işlerde kendini geliştirip çok sağlam paralar kazandı. İşi iyice öğrenip sonra ihale yoluyla uygundan bilgisayar veya elektronik ürüleri tamir edip satıyordu. Kendinizi bilgisayar dükkanı olarak kısıtlamayı öğrendikten sonra evinizde ikinci el sitelerinden bile geçinirsiniz.
 
200 TL format gayet makul.
Azerbaycanda da öyle. Format 10 manat. Artı (+) Anti-Virus yazılımı da gerekliyse 15 manat falan olur her halde :)

Aslında bilgisayar olsun telefon olsun para var ama mesela Bana kalırsa daha çok telefon tamiri falan işlerinde para var. Bilgisayar işlerine baya merak azaldı gibime geliyor. Yani format falan işlerinden bahsediyorum. Artık 15 yaşındaki çocuk bile günümüzde YouTube'u açıp format nasıl atılır diye aratırsa direkt karşına tonlarsa video içerikler çıkar. Fakat tamir işlerine gelince para var mı yok demiyorum ama telefona göre ilgili daha az bilgisayar tarafından bahsedersek eğer. Yine de kötü bir iş falan da demiyorum. Başarılar dilerim. Türkiyede durum nasıl bilmiyorum bu konuda ama Benim memleketimde tabii şehir merkezinde de nasıl şu an durumlar onu da bilmiyorum ama telefona daha çok ilgi. Yine de güzel bir iş. Şahsen Ben de üniversite okumayan biriyim kendimden yola çıkarsam ve 13 yaşımdan bu yana hep bilgisayar meraklısıyım.
 
Eğer tanıdık veya akraba değilse seni karşına oturtur ve sana "seni niye rakibim yapayım ne kazanacağım bu işten der " sen bunu düşünüp cevap verene kadar bıyık altından sırıtmaya başlar ve devam eder "sana bu işi öğrettim diyelim yarın buradan ayrılıp bir dükkan açacaksın benim potansiyel müşterimi alacaksın" der sende rekabetin iyi olduğunu falan zırvalarsın eğer iktisat bilgin varsa ayrıca bu işle ilgili biraz bile bilgin olduğunu adama sezdirirsen sana hiçbir katkı sunmaz emin ol.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı