Bilgisayarcıda çalışmak mantıklı mı?

Eğer tanıdık veya akraba değilse seni karşına oturtur ve sana "seni niye rakibim yapayım ne kazanacağım bu işten der " sen bunu düşünüp cevap verene kadar bıyık altından sırıtmaya başlar ve devam eder "sana bu işi öğrettim diyelim yarın buradan ayrılıp bir dükkan açacaksın benim potansiyel müşterimi alacaksın" der sende rekabetin iyi olduğunu falan zırvalarsın eğer iktisat bilgin varsa ayrıca bu işle ilgili biraz bile bilgin olduğunu adama sezdirirsen sana hiçbir katkı sunmaz emin ol.
Hocam aslında tam tersi düşünüyorum Ben. Devran tersine gidiyor. Hep akrabamdan zarar görmüş biriyim.

Eğer tanıdık veya akraba değilse seni karşına oturtur ve sana "seni niye rakibim yapayım ne kazanacağım bu işten der " sen bunu düşünüp cevap verene kadar bıyık altından sırıtmaya başlar ve devam eder "sana bu işi öğrettim diyelim yarın buradan ayrılıp bir dükkan açacaksın benim potansiyel müşterimi alacaksın" der sende rekabetin iyi olduğunu falan zırvalarsın eğer iktisat bilgin varsa ayrıca bu işle ilgili biraz bile bilgin olduğunu adama sezdirirsen sana hiçbir katkı sunmaz emin ol.
Bu yazdığım esnaf için geçerli, zaten kurumsal bir yerde çalışabilirsen çok iyi olur. Ama sanmıyorum maalesef bu şartlarda bulabileceğini.

Çalışmayı istediğim yer zaten tanıdık ondan yana sıkıntı yok hem daha öğrenciyim harçlık çıkarmak istiyorum vallahi ayda 15.000 bile yeter bana.

Boş durmaktan zaten daha iyidir orası tartışmasız. Ayrıca hem sevdiğin işi yaparsın hem kendine bir beceri edinirsin. Bence çok güzel bir fırsat. Zamanında bende teknik servislerde çalışmak için çok heveslenirdim. Hala heveslendiğim olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı