Bilgisayarcıda çırak olarak çalışmak

Yorum yapayım istedim ama nereden tutsam elimde kalacak...
Bilgisayar mühendisliği okuyup bilgisayarı bilmemene mi yanayım yoksa mühendislik okuyup çırak olmak istemene mi yoksa 2. sınıfa geçeceğine mi yoksa bilgisayarcıda çalışmanın sana bir şey katacağını zannetmene mi?..
 
Yorum yapayım istedim ama nereden tutsam elimde kalacak...
Bilgisayar mühendisliği okuyup bilgisayarı bilmemene mi yanayım yoksa mühendislik okuyup çırak olmak istemene mi yoksa 2. sınıfa geçeceğine mi yoksa bilgisayarcıda çalışmanın sana bir şey katacağını zannetmene mi?..
Kesinlikle katılıyorum. Fazla kurcalamaya da gerek görmüyorum.
 
Buralarda 6 ay takılın. Sonra donanım bilginize bakın.
1622932514629.png

1622932842857.png

Taktik fixlenmiş galiba hocam, çalışmıyor.
 
Eğer elinizde herhangi bir bilgisayar parçası veya bilgisayar varsa (en basiti bir klavye) bununla alakalı konulara veya birkaç inceleme videosuna bakarak başlayabilirsiniz.
Konuyla alakasız iki şey daha söyleyeceğim. Eğer bir yere çırak olarak girip başlayacaksanız -ayrıca kadınsanız- bunu bir sürü risk alarak yapacaksınız. İnşaat sektöründe çalışan çoğu kadın sahada çalışmıyor ve çalıştığı zaman da maalesef toplumumuz tarafından bu durum "abes" olarak görülüyor. Tabi bu riskleri alıp bir sürü şey başarmış kadın var ve kendileri her daim bu durumdan dolayı örnek alınmalı.
İkinci durumsa eğitim sisteminin aptal olduğunun bir kanıtı. Sakın üzerinize alınmayın, size diyeceğim bir şey değil bu. Bilgisayardan anlamayan, insan vücuduna karşı hassas olan veya toplum kanunlarına haz edemeyen insanlar yüksek puanlar yaparak bilgisayar mühendisliği, tıp veya hukuk okuyabiliyor. Fakat bilgisayar aşığı olan, insan vücudunun mükemmelliğini bilen ve kurallara uymayı, onları geliştirmeyi seven insanlar yapacakları işlerde işlerine hiçbir şekilde yaramayacak olan dersleri kapsayan aptal bir sınavı geçmek zorunda. Ve geçemeyince de hayallerine ulaşamayacak. "Mühendis olunacaksa matematik yapılmak zorunda." veya "Hukuk okuyacaksa genel bir kültür ve bilgi birikimine sahip olunmalı." dediğinizi duyar gibiyim. Peki bu insanlar neden kimyadan sorumlu ? Veya neden hukuk okuyacak birisinin temel fizik bilmesi gerekiyor ? Demin saydığım dersleri lafın gelişi saydığımı anladığınızı var sayarak devam ediyorum, bu sistem veya bu durum sizce mantıklı mı ? Bu işleri severek yapabilecek insanlar puanları yetmediği için ne bölümü okuyabiliyor ne de hayallerinin peşinden koşabiliyor.
Yukarıda dediğim gibi, konuyu açan kişi veya buradaki bilinçli insanlar üzerine alınmasın.
 
Yorum yapayım istedim ama nereden tutsam elimde kalacak...
Bilgisayar mühendisliği okuyup bilgisayarı bilmemene mi yanayım yoksa mühendislik okuyup çırak olmak istemene mi yoksa 2. sınıfa geçeceğine mi yoksa bilgisayarcıda çalışmanın sana bir şey katacağını zannetmene mi?..
Bilgisayarı bilmiyorum demedim, donanım konusunda pek bir bilgim yok dedim. Ki eleştiri konusu açmadım ne yazık ki buraya değil mi? Ki eleştirdiğin insan şuan 6-7 yazılım diline hakim. Eğer buraya kendi bilgi birikimlerimi dökmek isteseydim ve eleştirmeni isteseydim ona göre bir konu açardım. Sanırım kendin çok dolu bir insan olduğun için buraya yorum yapma gereksiminde bulundun ama teşekkür ederim o dolu vaktini beni eleştirerek harcama git kendine bir şeyler katacak formlara yorum yap.
 
Bilgisayarı bilmiyorum demedim, donanım konusunda pek bir bilgim yok dedim. Ki eleştiri konusu açmadım ne yazık ki buraya değil mi? Ki eleştirdiğin insan şu an 6-7 yazılım diline hakim. Eğer buraya kendi bilgi birikimlerimi dökmek isteseydim ve eleştirmeni isteseydim ona göre bir konu açardım. Sanırım kendin çok dolu bir insan olduğun için buraya yorum yapma gereksiminde bulundun ama teşekkür ederim o dolu vaktini beni eleştirerek harcama git kendine bir şeyler katacak formlara yorum yap.

Abicim, öncelikle yazılım dili değil programlama dili ayrıca 6-7 tanesine hakim olman imkansız ve çok saçma neden böyle bir şeye ihtiyaç duydun önemli olan hakimiyet kütüphane ve Framework'lere hakim olman gerekiyor daha bunu bilmiyorsun hele ki 2. sınıftayken hadi biliyorsun diyelim madem biliyorsun git yazılımcı olarak çalış veya staj yap? Senin vizyonun ise esnafa çırak olmak daha öteye geçememişsin...
 
Kabul ederler neden etmesinler? Denemekte yarar var. Sonra gel bilgisayar alacağım muhendissin sen dediklerinde "Yok ben yazilimciyim" mi diyeceksin?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar mühendisliği okuyorum. 2. sınıfa geçeceğim. Geçmeden yaz tatilimi değerlendirmek açısından bir bilgisayarcıda çırak olarak çalışmak istiyorum fakat bilgisayar donanımı hakkında çok bir fikrim yok açıkçası. Bilgim olmadığı halde kabul ederler mi bilmiyorum aslında ama işe girsem sizce bana bir şeyler katar mı? Girmeli miyim? Deneyimi olan arkadaşlar bir yardımcı olursa çok sevinirim:)
Aman. Sana hiçbir şey katmaz, öğrendiğin şeyler de sonra işe yaramaz. Hangi okul bilmiyorum ama, bilgisayar mühendisliği'nde bahsedilen "Bilgisayar" Masaüstü bilgisayar, Mac, PC falan değil. Bu yüzden de bölüme girerken bilgisayarın B'sini bilmeye gerek yok.

Gök bilimi için teleskop neyse, bilgisayar bilimi / mühendisliği için de bilgisayar o. Başka bir şey değil. Teleskop ne bilmiyorsun diye yıldızlar yok olmuyor.

Mezun olduktan sonra yapacağınız işin de bilgisayar tamiriyle, format atmayla zartla zurtla alakası yok. Yazın illa bir şey öğreneceğim diyorsanız, İngilizcenizi geliştirin. Eğer zaten iyiyse, açın kitap okuyun.
 
Bunun yerine stajyer bilgisayar mühendisi alan bir yere gidip bedavaya çalışabilirim demek daha mantıklı olur. Orada çaycı bile olsanız daha fazla bilgi edineceğinize eminim.
Bilgisayarcı diye bahsettiğiniz yerler bile bilgisayardan anlamıyor (Genelleme yaptım.) format atıp yolluyorlar, çok sıkışırlarsa servise yolluyorlar.
 
Son düzenleme:
Yani lise okusan eyvallah diyeceğim de üniversite öğrencisi olupda böyle bir şey düşünmen komik geldi. It üzerine ürün veren bir şirkette stajyerlik yapman sana daha fazla tecrübe kazandırır 👍
 

Yeni konular

Geri
Yukarı