Bilgisayarda ani donmalar kasmalar

averyx_

Kilopat
Selamlar, yaklaşık 5-6 ay önce ekran kartımı değiştirdim ve o günden itibaren oyunlarda donma, kasmalar, oyundan atma gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Ekran kartımı değiştirirken oradaki çalışanlardan birisi "Aldığınız ekran kartına güç kaynağınız eski olduğu için oyun oynarken yetersiz olabilir" demişti. Fakat o an yanımda alacak bütçe bulunmadığından almayıp fazla takmamıştım. Hangi oyuna girsem grafik ayarlarını en düşüğe almama rağmen bahsettiğim sorunlarla karşılaşıyorum. Artık bütçem olduğundan dolayı biraz işlemci RAM gibi şeyleri yenilemeye yükseltip bu sorunu çözmeye karar verdim. Sorunun neyden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim? ona göre bir şeyler yapmak istiyorum.

Sistem bilgisi.png
Bilgisayar özellikleri.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kasamı yakın zamanda temizletmedim 2 hafta sonra boş olucam temizletmeyi düşünüyorum. Termal macunda sürmedim onuda sürücem. Kasamda kaç fan olduğunu bilmiyorum evde tornavida olmadığından kasayı açıp herhangibi birşeye bakamıyorum.
Tamamdır en azından sorunu bulmuş olduk. :)
Eki Görüntüle 309362
Burda yazıyor mu doğru değerler?
Evet yazıyor sorun anlaşıldı. O işlemci için kritik sıcaklık 70 derecedir. Sizin işlemciniz görüldügü gibi 75 derecede şu anda. Kazanızı yakın zamanda temizlediniz mi veya işlemci termal macununu degiştirdiniz mi ? Birde Kasanızda kaç fan mevcut? (İşlemci fanı ekran kartı fanı ve güç kaynagı fanı haricinde)

Kasamı yakın zamanda temizletmedim 2 hafta sonra boş olucam temizletmeyi düşünüyorum. Termal macunda sürmedim onuda sürücem. Kasamda kaç fan olduğunu bilmiyorum evde tornavida olmadığından kasayı açıp herhangibi birşeye bakamıyorum.

Tamamdır en azından sorunu bulmuş olduk. :)

Çözüm
8GB ddr 2 ram le bir çok oyunu gayet iyi oynayan dostlarım var onun için yok 12 yok 16 şimdilik lazım değil sisteminize şuan için elbet bir ram tavsiyesi gerekiyor amma velakin ilk olarak sisteminizi güvene almanız için PSU almanız onunda +80 sertifikalı olması gerekiyor 350 400 watt yeter de artar da ilk olarak sistemi güvene alıp ondan sonra ek donanımlara geçiniz.

Sent from my Lenovo K53a48 using Technopat mobile app

Windows 10 2.5 GB yakın bellek kullanıyor. Güncel oyunlarda 8 GB bellek bile yetersiz kalıyor.
İlk olarak bellek takviyesi yapın. Aynı MHz değerinde 1 tane 4 GB bellek alın. 2x4 şeklinde olursa daha iyi çalışacaktır.
Bellekten kaynaklı ani takılma sorunları ortadan kalkacaktır.

Ayriyeten Anakart, PSU ve Ekran kartını da belirtin.

ben 6gb ram kullanıyorum her oyunu açıp oynuyorum nasıl 8 gb bile yetmiyor anlamış değilim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı