Bilgisayarda anlamsız kasma sorunu

Burak Sirel

Centipat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Meslek
Güvenlik Müdürü & AVM Müdür Yardımcısı & Satış Pazarlama Eğitmeni
Merhaba arkadaşlar.
Bir sorunum var ve kafayı yemek üzereyim gerçekten. Bilgisayarımın özellikleri iyi ancak tüm oyunlarda çok düşük FPS alıyorum.
Daha önceleri böyle bir sorunum yoktu. Bir sorundan ötürü bilgisayara format attım, formattan sonra bir daha kendine gelmedi bilgisayar. Sonra temiz bir format hazırladım USB'ye, onunla da format attım ama bir türlü düzelmedi. Bilgisayarcıya götürdüm parçalarında bir sorun yok dedi başka da bir şey demedi.
Muhtemelen birkaç ayar eksik ama onu da ben anlamıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun kalırım. İsterseniz PC'ye bağlanabilrsiniz de.

1.png

2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows boşta iken görev yöneticisi işlemler sekmesinden GPU yiyen başka bir uygulama var mı diye bakar mısınız?

Tabiki baktım hepsi sıfır. Ekstra bir şey yemiyor. Çünkü bir program kurulu değil gibi. Yeni temiz format attım çünkü.

Bu sorun çözülmeyecek belli ki. Sizde boşuna zahmet etmeyin.

Tabiki baktım hepsi sıfır. Ekstra bir şey yemiyor. Çünkü bir program kurulu değil gibi. Yeni temiz format attım çünkü.

Bu sorun çözülmeyecek belli ki. Sizde boşuna zahmet etmeyin.

Öncelikle belirteyim bu konular ile ilgili bilgim hobi amaçlı uğraşım kadardır fakat aynı sorunu yaşadığımda harddiskimin performansının aşırı derece düştüğünü görmüştüm bir program ile kontrol etme şansınız var mı acaba? Hdtune gibi mesela. Ya da çok saçma ve düşük bir ihtimal olsa da bir kere yaşamıştım ekran yenileme hızı vs 60 ın altında kalmış olabilir mi yüksek fps alsam dahi kasıyormuş gibi gözüküyordu gözüme.

Bu sistem? CS:GO? 100 FPS? Güldürmeyin beni.

YouTube videolarına baktım burayı okuduktan sonra en yüksek ayarlarda 60-100 arası oynuyor biraz düşürdüğünde 100'ün üstüne çıkabileceğini düşünüyorum.

Microsoft'un eksiklerinden biri bu
uygulamalara ve oyunlara RAM kotası ayarı eklenmeli
sistem ve arka planda kullanılan ram miktarı işlemciyi dar boğaza sokar chip ve anakar ta voltaj artışıda önemli

örnek google Chrome'a en fazla 700mb kota ayırırsak sorun yaşanmaz güncel sistemlerde

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı