Bilgisayarda keylogger olma ihtimailini nasıl anlaşılır?

Şimdi arkadaşlar "Görev Yöneticisi'ni at" diyecekler, şimdiden uyarayım demesinler çünkü böyle bir şey ile keylogger tespiti yapılmaz (veya CMD'ye komut yazmak vb.). En iyisi sağlam bir antivirüs veya antimalware ile tarama yapmanız olacaktır. Hatta şöyle bir söylenti var CMD'ye netstat -an | find ":25" komutunu yazdıktan 1-2 saniye sonra yazılar geliyorsa keylogger varmışmış.

Şimdi arkadaşlar "Görev Yöneticisi'ni at" diyecekler, şimdiden uyarayım demesinler çünkü böyle bir şey ile keylogger tespiti yapılmaz (veya CMD'ye komut yazmak vb.). En iyisi sağlam bir antivirüs veya antimalware ile tarama yapmanız olacaktır. Hatta şöyle bir söylenti var CMD'ye netstat -an | find ":25" komutunu yazdıktan 1-2 saniye sonra yazılar geliyorsa keylogger varmışmış.

Hocam ben şimdi Malwarebytes'den tarattım temiz çıktı. Ama yine kesin olamadım.

Eskiden birkaç tip keylogger vardı, bunlarında birkaç tane çözüm ya da farkedilme yolları vardı. Ama artık binbir çeşit keylogger var. Ben şahsen antivirüslere güvenmiyorum. Yani antivirüs, keylogger yok dese bile ben güvenmem. Şüpheli durumda ya format atarım ya da hiçbir şey yapmam. Ki format atsan bile virüs silinmeyebilir. Bu tip durumlarda da bilgisayarı dibine kadar sıyırıp silen programlar var, ama daha o seviyeye hiç ihtiyaç duymadım.

Şu anda hala beklemekteyim. %1 olarak gözüküyor.
@Linux Kaymak hocam CTRL + alt + Shift + X basınca şifre ekranı gelirse keylog olma ihtimali var deniliyor bunun doğruluk oranı nedir?

Yine yanlış bir bilgi, böyle bir şey ile tespit yapılamaz %10 orantı bile yokta... Yine tuşlara basın hiçbir işe yaramayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı