Bilgisayarda Wi-Fi ile ping yüksek oluyor

Tunolii

Hectopat
Benim masaüstü bilgisayarım var. Modem diğer odada. Wi-Fi adaptörü ile kullanıyorum ama aşırı derecede yavaş ve oyunu oynarken örnek veriyorum ınstagram‘a girersem pingim uçuyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Kablo ile bağlayamıyorum, odalar terste kalıyor.

Everest marka Wi-Fi adaptörü.
Turkcell Superonline kullanıyorum modem ise Huawei.

Dosya Ekleri

• IMG_6908.jpeg
    IMG_6908.jpeg
    148 KB · Görüntüleme: 25
Sorun internetde değilse kablo cekemem dediğiniz için iyi bir modem derdinizi çözecektir ancak sorun internetse altyapinizin desteklediği en iyi saglayiciyi kullanmak haricinde yapabileceğiniz bir şey yok. Malum ülkemizin çoğu yerinde altyapı sorunu var.

Bir de tersde kalıyordan kastınız nedir anlamadim halinin altindan veya duvarin kosesinden kablo cekemiyor musunuz?

Sorunun kaynağı kalitesiz Wi-Fi alıcı. Zaten Wi-Fi'de kabloya göre daha fazla ping olacaktır. Siz bir de kalitesiz bir Wi-Fi alıcı kullanıyorsunuz ve ping uçuyor.

Sorun internetde değilse kablo cekemem dediğiniz için iyi bir modem derdinizi çözecektir ancak sorun internetse altyapinizin desteklediği en iyi saglayiciyi kullanmak haricinde yapabileceğiniz bir şey yok. Malum ülkemizin çoğu yerinde altyapı sorunu var.

Bir de tersde kalıyordan kastınız nedir anlamadim halinin altindan veya duvarin kosesinden kablo cekemiyor musunuz?

Kral vericiyi kasanın önündeki varsa ufb 3.2 ya da 3.0(mavi olurlar) girişlerine tak.

Şu anda Epic Games'te oyun indiriyorum normalde download hızım 50 MB ama Epic Games'te 5 MB geçmiyor kabloyla bağlasan bile hala aynı Turkcell ile konuştum bir çözüm bulamadı Epic game‘de limit download rate unlimited yapmama rağmen hala 5 MB indirme var.

Zaten 50 internet ile alacağın değer 5. Yani bir sorun yok ki!
Siz ne sanıyorsunuz? 50 internet olunca 50 ile mi dosya çekecek?

Zaten 50 internet ile alacağın değer 5. yani bir sorun yok ki!
Siz ne sanıyorsunuz? 50 internet olunca 50 ile mi dosya çekecek?

Bazen yükseliyor ona 10-15 MB 1 dakika sürmeden yeniden düşüyor böyle olduğunu görünce Turkcell Superonline'la da konuşunca bu hızın normal olmadığını söyledi daha yüksek bir indirme alacağımı söyledi.

Şu anda Epic Games'te oyun indiriyorum normalde download hızım 50 MB ama Epic Games'te 5 MB geçmiyor kabloyla bağlasan bile hala aynı Turkcell ile konuştum bir çözüm bulamadı Epic game‘de limit download rate unlimited yapmama rağmen hala 5 MB indirme var.

50Mbps mega bit cinsinden gösterim siz Epic'te MB cinsinden görüyorsunuz. Intetnetinizde sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı