Öncelikle belirtmeliyim ki üniversiteye tamamen karşı değilim. Üst düzey bir üniversiteye gitmediğiniz ya da gittiğiniz üniversitede varsa kendini geliştirmiş insanların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmadığınız sürece üniversitenin büyük avantajları olmadığını savunuyorum. Bunu da yazılım konusu özelinde savunuyorum. Yazdıklarımı okuyacak olanlar lütfen buna göre okusun ki üniversiteyi kötüleyen biri olduğumu sanmasın.
Hmm o zaman ben ve benim gibi bilgisiz insanlara "programlama" ve "yazılım" arasındaki farktan bahseder misiniz? Okumanın size katmış olduğu bu çok önemli ve sadece üniversitede edinilebilen bilgileri bizlerle paylaşın lütfen. Belki bir insana ilham olursunuz.
Yapay zekanın ele geçirmediği alanlara yönelin dediğinizi söylüyorsunuz. Yapay zeka hangi yazılım alanlarını ele geçirdi söyler misiniz? Bizim gibi öğrenci olmadığı için bilgi sahibi olamayan insanlarla o yüce bilgilerinizden ufak bir kırıntı paylaşmanızı rica ediyorum sizden.
Şirketler şu an yapay zeka oluşturmuyor demişsiniz. Nöronlarım çalkalanıyor şu an. Çalıştığım firma
yazılım firması olmamasına rağmen aylardır kendi yapay zekamızı geliştiriyoruz. Eminim bizden başka geliştiren yoktur. Haklısınız!
"Yazılımın tümünü boş ver" demediğinizin farkındayım. Hatta çeliştiğiniz konunun o olduğundan bahsettim fakat görüyorum ki anlaşılmamış. Tekrar anlatayım...
Yapay zekanın yazılım (ya da üniversitede edindiğiniz üstün bilgilerinize dayanarak 'programlama') yaptığını söylüyorsunuz. İnsanlara da yapay zekanın ele geçirmediği yazılım bölümlerine yönelmelerini söylüyorsunuz. Yapay zeka ile uğraşan ve yazılımdan biraz anlayan herkes yapay zekanın yazılım konusunda şu an zayıf kaldığını görüyor. Karmaşık yapılar için kod yazmasını söylediğinizde elle tutulur bir şey veremiyor. Basit işlemler yaptırdığınızda ise kodun ne kadar güvenilir ve optimize çalıştığını kontrol etmeniz gerekiyor. Yapay zekanın yazdığı kodu doğrudan alıp projenize eklerseniz birileri gelir tüm ülke vatandaşlarının kişisel bilgilerini hüüüüp diye çeker. Ondan sonra mahkemede yapay zekayı suçlarsınız

. Kodu kontrol etmek için anlamanız gerekir. Anlamanız için bilmeniz gerekir. Önemli projeleri hiçbir zaman tamamen yapay zekaya bırakamazsınız. Kendi kapalı yapay zekanız olsa bile. Tüm kodu yapay zekaya yazdıracaksanız bile o kodları anlayabilecek ve bir bütün haline getirip çalıştırabilecek, test edebilecek insanlara ihtiyacınız var.
Üniversite okumamış biri olarak fikirlerimi belirtip sizden ricalarda bulundum. Tabii benim üniversite okumadığım için mahrum kaldığım ancak sizin sahip olduğunuz çok önemli tavsiyeler belki benim anlayamadığım birçok konuyu anlamanızı sağlıyordur. Eğer hata yaptıysam lütfen beni affedin sayın bilgisayar mühendisliği öğrencisi.