Bilgisayarda yapılabilecek para kazandıran işler nelerdir?

Belki zihinsel sorunlarım sebebiyle etkili cümleler kuramamış olabilirim. Belki uzun uzun yazmış olabilirim. Ben kendimi bu şekilde ifade ediyorum. Siz karşınızdaki insanı tanımadan, neyin ne olduğunu bilmeden basit bir forum mesajına bakarak o insanı anladığınızı sanıyorsunuz. Evet bu aşamadan sonra cevap vermemeniz iyi olur çünkü gittikçe daha da komik bir hal almaya başladınız. Öncelikle "üniversite kazanamayacağını bilerek okumayan biri" şeklinde agresif bir cümle kurmanız korkunuzu ve egonuzu gayet güzel gösteriyor.

Madem egonuzla geldiniz o zaman sizin altı bomboş egonuza güzel bir cevap vermek yakışır. Ben sizin odasına girmek için randevu aldığınız insanlarla oturup sohbet ediyorum. Sizin o önünden geçemeyeceğimi söyleyerek gözünüzde büyüttüğünüz üniversitelerin çoğuna ben davetle gittim. Daha geçenlerde bir tanıdığımın ricası üzerine Radboud Üniversitesindeki birkaç öğrencinin projesine yardım ederek birinci olmalarını sağladım. Muhtemelen çatır çatır hallettiğim o konuları görseniz "bizimki de üniversite mi be" deyip hayatınızı sorgularsınız. Çok iyi üniversite olduğundan değil de sizin o önünden geçemeyeceğimi söylediğiniz üniversitelerin hiçbiri bu üniversitenin yanına yaklaşamayacağından dolayı bunu örnek verdim. Türkiye'deki üniversitelerde neler yaptığımı güzelce anlatırım ama kim olduğumu bulursunuz malum ülkemizde güvenlik sistemleri süper olduğu için... Marmara, Boğaziçi, YTÜ, İTÜ gibi üniversitelerde defalarca çeşitli projelerde yer aldım. Kaç üniversitede konuşmalarda, toplantılarda yer aldım. Teknoparklarda defalarca proje bazlı çalıştım. Oyun yazılımları, güvenlik yazılımları, elektronik devre tasarımları, mobil uygulamalar, işletim sistemleri ve "böyle bir alan mı varmış" diyeceğiniz alanlarda önemli projeler yaptım. Birkaç seneye Türkiye'de TOGG dışında elektrikli otonom araç üretildi haberleri gördüğünüzde fotoğraflara iyi bakın, beni de göreceksiniz. Yapay zekalı insansı robot haberlerine de iyi bakın. Oradan da göz kırpacağım. Bir iki yıl içinde büyük bir yerli yapım oyun yayınlanacak. Orada da beni göreceksiniz. Bundan birkaç ay önce uluslararası iki yarışmada dünya birincisi olduk. Bunun üzerine özel davetle Ankara'da devletin üst düzey isimleriyle ve ne olur ne olmaz diye adını anmayacağım o kişiyle görüştük. Bu Ankara'ya ilk davet edilişim de değildi.

Komik olan ne biliyor musunuz? Şimdi siz bunların hiçbirine inanmayacaksınız. "Lineer, cebir" gibi basit terimler kullanıp bilgisel anlamda üstün olduğunuzu sanmaya devam edeceksiniz. Sanki bunlar sadece üniversitede öğreniliyor gibi🤣. Değerli vaktinizi çalmamdan bahsediyorsunuz ama o vakti buraya ayıran sizsiniz. Sizi zorla tutan ben değilim. Ne de olsa aslında vaktinizin değersiz olduğunu siz de biliyorsunuz. Sadece kabullenmek istemiyorsunuz. Ego kötü şey. Zaten o vakti burada harcamasanız bile muhtemelen video/yayın izleyecek, arkadaşlarınızla boş sohbetler edecek ve bunların vakit kaybı olmadığına inanarak o asla geri gelmeyecek saatlerinizi boşa harcayacaksınız. Benim için sorun yok. Harıl harıl çalışmam gereken dönemi çoktan geçtim ben. İstediğim yerde istediğim şekilde vaktimi harcama özgürlüğüne sahibim. Umarım siz de bu özgürlüğe kısa zamanda kavuşursunuz. Pardon siz öğrenciydiniz değil mi😅 Sınavlar yaklaşıyordur çalışın.

Üst düzey bilgilerinizden ötürü sizin seviyenize ulaşıp sizinle aynı ortamlara girebileceğimi sanmıyorum ama bir gün tanışırsak çok eğleneceğim. Merak etmeyin sizinle ulu orta eğlenmek gibi bir niyetim yok. İnsanları rezil etmek sevdiğim bir şey değil. Sadece baş başa oturup biraz sohbet etmenin bana ne kadar zevk vereceğini hayal ettim de çok hoşuma gitti. Aramızdaki yaş farkını da çok merak ettim açıkçası. Hayatta başarılar.
Hocam böyle insanları ciddiye alıp cevap vermeye gerek yok. Bunlar gibilerini cebinden çıkaran ilkokul mezunları tanıyorum ben. Bırakın yazıp yazıp kudursun. Nerde nasıl konuşacağını bilmeyen insanlarla muhattap olmaya gerek yok. Burada herkes soruyu soran insanlara yardımcı olmak için elinden geldiğince, dilinin döndüğünce, bilgisi dahilinde cevap vermeye çalışıyor. Sazanın biri de atlayıp ego kasıyor (Bir şey bilmediği de ortada zaten. Yapay zeka herşeyi yapıyor, bırak uğraşma diyen insanlardan daha cahil ne var bilmiyorum.).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı