Bilgisayardaki hiçbir düzeni bozmadan Windows 10 formatı atılabilir mi?

Katılım
19 Eylül 2019
Mesajlar
1.630
Çözümler
2
Arkadaşlar bilgisayarda virüs olduğunu düşünüyorum. Ve genelde böyle düşünürsem direkt USB ile format atarım. Fakat öyle yaptığımda da bütün o programları yüklemek hesaplarla uğraşmak ayarları yapmak öldürüyor beni. Bu yüzden sadece Windows'u baştan kuracak diğer hiçbir şeye dokunmayacak bir yol var mı? Antivirüs programları önermeyin. 5 saat bilgisayarı onla taratacağıma gider USB ile gene format atarım :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır sonuçlarla dönüş yaparsanız bakarız hocam. İyi geceler.

Ekran Görüntüsü (144).png


Hocam sadece C diskine tam tarama yaptım ve bu ikisini buldu.
 
Trojansa sıkıntı. Hesabınıza başka cihazlardan giriş çıkış yapıldı mı?

Gmail'imi falan mı kastediyorsunuz? Yani kendim bilerek telefondan PC'den giriş çıkış yapmışımdır. Bunun dışında bilmiyorum.

Niye sordunuz hocam? Trojan ne yapar ki? Virüs çeşitlerinden hiç anlamam.
 
Eki Görüntüle 1436147

Hocam sadece C diskine tam tarama yaptım ve bu ikisini buldu.

Cihazın kendisine trojan ve Regedit'e de virüs bulaşmış bu ikisini karantinaya alıp silin. Daha sonra tekrardan C diskini tarayın kendini yeniliyor mu diye.
Trojan: Çoğunlukla crackli yazılımların içinde bulunuyor. Doğrudan kendi kendine bilgisayar a zarar vermez komutları yürütür. Bunlara kameranızı görme mikrofonunuzu dinleme gibi basit; kayıtlı banka kartlarınızı alma, şifrelerinizi ele geçirme gibi komutları var (basitten kastım durumun farkına varın diye)
Tabii tüm trojanlar böyle olmuyor ama genel anlamda zararlı hocam. Silip kurtulun. Tekrar tarama yapmayı unutmayın.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı