Bilgisayardan çıkan parça nedir?

Ekran kartı gibi duruyor.
Bu yorum neden "yanlış bilgi" olarak işaretlenmiş ki? Gerçekten ekran kartı gibi duruyor. Arkadaş ekran kartı olduğunu söylememiş. Fikrini belirtmiş. Detaylı incelememiş olabilir ya da bilgisi yetersiz olabilir. Ne olursa olsun bilgi paylaşımı değil fikir paylaşımı yapmış.

1742567745568.png

Sadece üstten bakınca buna benzettim. Çok benziyor aslında :D

Bu yorum neden "yanlış bilgi" olarak işaretlenmiş ki? Gerçekten ekran kartı gibi duruyor. Arkadaş ekran kartı olduğunu söylememiş. Fikrini belirtmiş. Detaylı incelememiş olabilir ya da bilgisi yetersiz olabilir. Ne olursa olsun bilgi paylaşımı değil fikir paylaşımı yapmış.

Ekran kartı gibi durmuyor. Yanlış bilgi vermiş ne bekliyorsun tabii işaretlenecek?

Ekran kartı gibi durmuyor. Yanlış bilgi vermiş ne bekliyorsun tabii işaretlenecek?
Saygısız olmanızın yanı sıra günümüz derme çatma yapay zekalarının bile yapabildiği "akıl yürütme" işini yeterli düzeyde yapamadığınızı görüyorum. Donanımlar hakkında yeterince bilgisi olmayan birinin kolayca ekran kartı olduğunu düşünebileceği bir görsel bu. Muhtemelen birkaç Hz işlem gücüyle bunu düşünebilirdiniz. Yorumu yapan kişi "bu bir ekran kartı" gibi kesin yorum yapmamış. "Ekran kartı gibi duruyor" cümlesinin ne anlama geldiğini anlamak için birkaç KB bilgiye ve yine birkaç Hz işlem gücüne ihtiyacınız var. Yanılıyor olabilirim belki birkaç Hz'den fazlasına ihtiyacınız olabilir.

Görseldeki kartın ekran kartı olmaması onun ekran kartına benzemediği anlamına gelmiyor. Bilmeyen biri ses kartını da ekran kartına benzetebilir. Yapılan yorumda görseldeki nesnenin ekran kartı olduğuna dair kesin bir ifade bulunmuyor. Ekran kartına benzediğine dair bir yorum yapılmış. Bu bir bilgi değildir. Kişinin düşüncesidir. Bu bir bilgi değildir.

Saygısız olmanızın yanı sıra günümüz derme çatma yapay zekalarının bile yapabildiği "akıl yürütme" işini yeterli düzeyde yapamadığınızı görüyorum. Donanımlar hakkında yeterince bilgisi olmayan birinin kolayca ekran kartı olduğunu düşünebileceği bir görsel bu. Muhtemelen birkaç Hz işlem gücüyle bunu düşünebilirdiniz. Yorumu yapan kişi "bu bir ekran kartı" gibi kesin yorum yapmamış. "ekran kartı gibi duruyor" cümlesinin ne anlama geldiğini anlamak için birkaç KB bilgiye ve yine birkaç Hz işlem gücüne ihtiyacınız var. Yanılıyor olabilirim belki birkaç Hz'den fazlasına ihtiyacınız olabilir.

Görseldeki kartın ekran kartı olmaması onun ekran kartına benzemediği anlamına gelmiyor. Bilmeyen biri ses kartını da ekran kartına benzetebilir. Yapılan yorumda görseldeki nesnenin ekran kartı olduğuna dair kesin bir ifade bulunmuyor. Ekran kartına benzediğine dair bir yorum yapılmış. Bu bir bilgi değildir. Kişinin düşüncesidir. bu bir bilgi değildir.

Bu bir ekran kartı veya ekran kartı olabilir de dese sonuç olarak yanlış bilgi olduğunu değiştirmiyor. Konu sahibi belki o arkadaşın dediği lafa inanıp onun ekran kartı olduğunu düşünebilir veya başka biri gelip o arkadaş ekran kartı olabilir lafından dolayı onu ekran kartı sanabilir. Yanlış bilgi olarak işaretlenmesi çok iyi olmuş.

Saygısız bir şey yazdığımı da düşünmüyorum :D

Bu bir ekran kartı veya ekran kartı olabilir de dese sonuç olarak yanlış bilgi olduğunu değiştirmiyor. Konu sahibi belki o arkadaşın dediği lafa inanıp onun ekran kartı olduğunu düşünebilir veya başka biri gelip o arkadaş ekran kartı olabilir lafından dolayı onu ekran kartı sanabilir. Yanlış bilgi olarak işaretlenmesi çok iyi olmuş.

Saygısız bir şey yazdığımı da düşünmüyorum :D
Samimiyetiniz olmayan bir insana doğrudan "sen" şeklinde hitap etmeniz bana göre saygısızlıktır.

"Ekran kartı olabilir" desne bu daha net bir ifade olur fakat buna da yanlış bilgi diyemeyiz. Biraz detaylandıralım ki daha net anlaşılsın. Ekranı kapalı bir laptopa bakarak "bu laptop bozuk" dersek ve laptop bozuk değilse bu yanlış bir bilgi olur. Aynı laptop için "bu laptop bozuk olabilir" dersek ve laptop bozuk değilse bu yanlış bir bilgi olmaz. Burada yalnızca bir olasılıktan bahsedilmiş olur. Bir olasılığı "doğru" yada "yanlış" olarak değerlendiremeyiz. Olasılık olasılıktır.

"Bu laptop bozuk gibi görünüyor" ifadesi de yanlış olmaz. Kişi fikrini belirtmiş olur ancak laptopun bozuk olduğuna dair kesin bir söylemde bulunmamıştır. Gözlemcinin bakış açısına göre laptop bozuk olarak görünüyordur. Mevcut durumda gözlemcinin bakış açısına göre görseldeki nesne bir ekran kartına benziyor. Gözlemci bunu kendisi söylüyor. Buna yanlış ya da doğru diyemeyiz.

Bazen film izlerken görsel efektler görüyoruz. Çoğunun yapay olduğunu bile fark etmiyoruz. Fark ettiklerimizin bazılarına da "gerçek gibi duruyor" diyebiliyoruz. Bu ifade yanlış mıdır? O efektin gerçek olduğunu mu söylemiş olduk yoksa gerçek gibi göründüğünü mü?

Son bir örnekle bitirelim.
u39o2wm0lc451.jpg

Yukarıdaki görsele bakarak "ekran kartı gibi görünüyor" diyen biri var. Görseldeki nesne ekran kartına benziyor mu? Evet benziyor. Peki bu bir ekran kartı mı? Tabi ki hayır. Bu durumda cümleyi kuran kişi yanlış bir bilgi mi vermiş olur yoksa kesin bir bilgi içermeyen fikrini mi belirtmiş olur? Bu kişinin kurduğu cümlenin "yanlış bilgi" olarak işaretlenmesi doğru mudur? Soruları cevaplarsanız sevinirim. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.

Bak ben böyle saygılı falan biri değilim ağzıma ilk geleni söylerim ailebi değerlerinize vs. söverken nokta kadar utanmam falat site kurallari sebebiyle saygılı olmaya çalışıyorum orada yanlış bilgi olabilir demişsiniz yanlış olduğunu bilen biri zaten onun ekran kartını olmadığını bilir buradaki çoğu kişide adını ilk yazan kişiden öğrenmiş oradan yazmış kişiler büyük ihtimalle kendi fikirleri bile değil ben burada fikir özgürlüğü hakkımı kullanıyorum bazı moderatör arkadaşlar sa "yanlış bilgi" diye ceza uyguluyor neyse ki burası sokak değil.

Bak ben böyle saygılı falan biri değilim ağzıma ilk geleni söylerim ailebi değerlerinize vs. söverken nokta kadar utanmam falat site kurallari sebebiyle saygılı olmaya çalışıyorum orada yanlış bilgi olabilir demişsiniz yanlış olduğunu bilen biri zaten onun ekran kartını olmadığını bilir buradaki çoğu kişide adını ilk yazan kişiden öğrenmiş oradan yazmış kişiler büyük ihtimalle kendi fikirleri bile değil ben burada fikir özgürlüğü hakkımı kullanıyorum bazı moderatör arkadaşlar sa "yanlış bilgi" diye ceza uyguluyor neyse ki burası sokak değil.

Ne oluyor o dislikd emojisine basinca kendini büyük bir şey başarmış gibi mi hissediyon @efebatiin

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı