Bilgisayardan gelen ağır yanık kokusu

• Konuyu başlatan 382019
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.010

382019

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
13
Ben bilgisayarımla oynuyordum. Birden odayı bir koku sardı. Kablolardan veya kasadan ağır yanık kokusu geliyor. Neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasadan koku geldiğini öne sürmüşsünüz, yine de sormakta fayda var. Masaüstü bilgisayara mı sahipsiniz, yoksa dizüstü mü? Dizüstü bilgisayarlar da kasaya sahip, malum.

Öncelikle sistemin elektrik ile olan bağlantıların hepsini kesin. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız ek olarak bataryayı çıkarmayı unutmayın. Birkaç dakika bekledikten sonra masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız yan paneli sökün ve konunun tam kaynağını koklayarak, mümkünse gözleyerek saptayın.

Kasayı açıp bakman lazım kablolardan biri bileşenlere değip erimiş olabilir güç kaynağın da sorun olabilir veya herhangi bir bileşenin yanmış olabilir,ayrıca bilgisayar çalışıyor mu ?

Kasadan koku geldiğini öne sürmüşsünüz, yine de sormakta fayda var. Masaüstü bilgisayara mı sahipsiniz, yoksa dizüstü mü? Dizüstü bilgisayarlar da kasaya sahip, malum.

Öncelikle sistemin elektrik ile olan bağlantıların hepsini kesin. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız ek olarak bataryayı çıkarmayı unutmayın. Birkaç dakika bekledikten sonra masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız yan paneli sökün ve konunun tam kaynağını koklayarak, mümkünse gözleyerek saptayın.
Masaüstü kullanıyorum; her şeye baktım ama sorun yok, koku geliyordu. Nereden geliyor acaba?

1 hafta önce yine aynı durumu yaşadım.

Masaüstü kullanıyorum; her şeye baktım ama sorun yok, koku geliyordu. Nereden geliyor acaba?

1 hafta önce yine aynı durumu yaşadım.
Kablolar erimiş veya fazla voltajdan dolayı olabilir. PSU yeterince güç vermemiş de olabilir. Toz var ise toz sebebiyle de bir parça yanmış olabilir. Sizin detaylıca bakmanız veya bilgisayarcıya götürmeniz gerekir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı