Bilgisayardan gelen tiz ses

Escuba

Hectopat
Yer
Çanakkale/Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
MSI Afterburner üzerinden ekran kartımın OC değerlerini bulmak için test ederken physx4-CPU medium++ testini çalıştırdığım zaman(ki bu test hem işlemciyi hem de ekran kartını yoruyor. ) Kasanın içinden tiz bir ses gelmeye başlıyor 10 15 saniyenin ardından ses kesiliyor ve aynı anda test hata veriyor(donuyor). Ana kartın oradan mı ekran kartından mı yoksa PSU'dan mı bir türlü anlayamadım zaten kulaklarımda çok iyi duymaz. Kullandığım PSU bu, 650W 85+ Bronze. Sistem bilgilerim ise bu şekilde:
  • KFA 2 RTX 2060S
  • Ryzen 5 2600X (stok değerde çalışıyor 3.6GHz. ) (OC ettiğim zaman kapanma sorunlarıyla karşı karşıya kaldım sanırım PSU yetersizliğinden dolayı çünkü sıcaklıklar normal. )(Stok fan. )
  • 16 GB DDR4 3000MHz RAM (Dual CHANNEL)
  • ASUS PRİME B450M-K
  • TOSHİBA 3TB HDD
  • TEAMGROUP 5000GB SSD
Ben PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum, çünkü ikisini zaten aynı anda OC edemiyorum bile. Ki bu anakartla CPU OC etmeye pek cesaretim de yok. Konu hakkında bilgisi olup paylaşan olursa çok sevinirim, herkese iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında anakartın o kadar da kötü değil O.C. Yapmak istediğinde yapabilirsin, sesin kaynağı konusunda da tiz ses çıkarabilecek çok fazla OEM var ama başlıcaları genelde diskler ve PSU'lar oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ses olmayabilir ama benim ekran kartım ETS2 oyununda başlangıç ekranında 500fps civarı fps aldığında tiz bir ses geliyor. Belki o oyunla aynı ses mi kontrol edebilirsiniz eğer varsa.

Aynı ses olmayabilir ama benim ekran kartım ETS2 oyununda başlangıç ekranında 500fps civarı fps aldığında tiz bir ses geliyor. Belki o oyunla aynı ses mi kontrol edebilirsiniz eğer varsa.
Oyunlarda bir problem yok, GPU stress testinde de bir problem yok, sadece 2 sini aynı anda yani hem işlemciyi hem de ekran kartını ortak bir teste soktuğumda geliyor bu ses. Sistem yeni bu arada 1 aylık daha.
Anlamadığım nokta şu 650 W besleyemiyor mu bu bilgisayarı ? OC yaptığımda.

Oyunlarda bir problem yok, GPU stress testinde de bir problem yok, sadece 2 sini aynı anda yani hem işlemciyi hem de ekran kartını ortak bir teste soktuğumda geliyor bu ses. Sistem yeni bu arada 1 aylık daha.
Anlamadığım nokta şu 650 W besleyemiyor mu bu bilgisayarı ? OC yaptığımda.
o konuda rahat olabilirsin öyle bir durum söz konusu değil 2070 ve ryzen 5 3600 kullanıyorum 600w 80+ bile değil ama besliyor.

o konuda rahat olabilirsin öyle bir durum söz konusu değil 2070 ve ryzen 5 3600 kullanıyorum 600w 80+ bile değil ama besliyor.
Coil whine olsa oyunlarda da duyarım diye düşünüyorum ki o kadar rahatsız edici bir ses değil, diskin kafa atma sesiyle zaten alakası yok nasıl anlatsam sanki çok hızlı dönen fan sesi gibi ama daha çınlama gibi. OC' suz problem yok CPU ve GPU %85 kullanımda gayet stabil çalışıyor. Ne zaman ki Ekran kartını OC Etsem olmuyor, diyeceğim ki hani limiti bu kadarmış ekran kartının lakin sadece GPU testlerde gayet stabil çalışıyor o değerlerde.

Son düzenleme:
Aman o anakartla OC girişiminde bulunmayın. VRM Phase'ler açıkta duruyor üstünde soğutucu blok bile yok. MOSFET'ler de öyle. Kaliteleri nasıldır kim bilir. Anakartı yakmak istemiyorsanız yapmayın. Onun dışında PSU'da problem var gibi duruyor.

Aman o anakartla OC girişiminde bulunmayın. VRM Phase'ler açıkta duruyor üstünde soğutucu blok bile yok. MOSFET'ler de öyle. Kaliteleri nasıldır kim bilir. Anakartı yakmak istemiyorsanız yapmayın. Onun dışında PSU'da problem var gibi duruyor.
Severek aldığım bir PSU ama yetersiz geleceğini tahmin etmiştim, İşlemci OC undan sonra bilgisayarın kapanmasının sebebi PSU dur değil mi? Sıcaklıklar gayet normal.

Severek aldığım bir PSU ama yetersiz geleceğini tahmin etmiştim, İşlemci OC undan sonra bilgisayarın kapanmasının sebebi PSU dur değil mi? Sıcaklıklar gayet normal.
Kasanızın soğutması fazla iyi değilse anakarttaki VRM'ler ısınıp kapanmaya yol açıyor olabilir fakat genelde kapanmaktan ziyade işlemcinin frekansını düşürür. Yani sorun PSU gibi duruyor. Bu arada OC yapacaksanız anakartınıza soğutucu blok alın. Altına da thermal pad yapıştırmayı ihmal etmeyin yoksa sorun çıkar dostum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı