Bilgisayardan "pat" diye ses geldi ve kapandı

hermus_c

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INTEL I3 14100F RTX 4060-500GB M.2 SSD 16GB RAM
Meslek
Ögrenci-Kaynakçı
Arkadaşlar bilgisayarı 2 gün önce aldım. Bugün bilgisayar açıkken pat diye bir ses geldi ve kapandı. PSU Rampage idi. Sanırım o patladı. Açılmıyor bilgisayar.
Sizce diğer parçalara zarar gelmiş midir?

Akım korumalı priz alamam gerektiğini söylediler.
Hocam, geçmiş olsun. Açıkçası Rampage gibi güven vermeyen bir PSU’ya böyle bir sistemi emanet etmek riskli olmuş. Yenisi takıldığında yine patlamayacağının garantisi yok. Ya ekran kartı gibi pahalı bir parçaya zarar verirse?

Elektrik tesisatınızın durumunu bilmiyorum ama mağaza, markayı kötülememek için topu sizin elektrik tesisatınıza atmış gibi görünüyor. Sıkıntılı bir tesisata sahip bir binada oturuyorsanız bir şey diyemem ama kaliteli bir PSU, basit elektrik dalgalanmalarında kolay kolay patlamaz.

Bütçeniz varsa mutlaka daha kaliteli bir PSU alın derim. Mağazaya, farklı marka-model bir PSU takıp takamayacaklarını sorabilirsiniz. Ayrıca içinizin rahat etmesi için akım korumalı priz almayı da düşünebilirsiniz.

Max 20 iş günü dediler de herhalde 1 PSU değişmek bu kadar süremez 2 haftaya gelir herhalde. Sizce?

Geçmiş olsun PC bol bol tamire gidecek.

Niye 2hafta beklediniz ki hocam mağazaya gidip orada alıp 1 gün içinde montajlı veriyorlar.

Hocam sordum alırken Web'e özel fiyatlandırma sistemlerde merkezden geliyor dendi bana.

Arkadaşlar sistem elime ulaştı winboss marka akım korumalı priz de aldım inşallah patlamayız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…