Bilgisayarı dual boot yaparak kullanmak sorun çıkarır mı?

Linux denediğimde çok sevmiştim, normalde direkt Arch Linux tabanlı bir dağıtım kurmuştum ve hata olmasına rağmen hem bir yandan öğrenerek hem de o hatayı çözmek güzel gelmişti, fakat Windows'un sorunlarından gına geldi diyebilirim bu yüzden ileride tamamen Linux geçeceğim hocam.
Hata yapa yapa çözmek en iyisi, araştırarak öğrenince unutuluyor ama hata yapınca çözerken zihin daha iyi algılıyor. "Ya çözemezsem?" telaşı daha iyi anlamaya çalışarak okumaya itekliyor.

Hocam peki dağıtım olarak Garuda Linux önerir misiniz?
Önermem. Çok dolu geliyor. Gereksiz bir sürü paket var. Cachy OS daha iyi olur illa Arch tabanlı olacaksa.

Arch dışında da uyarsa önerim Fedora olur. 2 gün sonra 42 numaralı sürümü yayınlanacak. Linux'un üreticisi Linus Torvalds bile Fedora kullanıyor günlük hayatında ve yazılım amacıyla.

Önermem. Çok dolu geliyor. Gereksiz bir sürü paket var. Cachy OS daha iyi olur illa Arch tabanlı olacaksa.

Arch dışında da uyarsa önerim Fedora olur. 2 gün sonra 42 numaralı sürümü yayınlanacak. Linux'un üreticisi Linus Torvalds bile Fedora kullanıyor günlük hayatında ve yazılım amacıyla.
Arch Linux tabanlı tercihim olur hocam, o zaman iyi bir dağıtım önerebilir misiniz?

VS Linux support etmiyor. Eger IDE tercihi yalnizca buysa Linux ile bogusmana gerek yok.

Ote yandan bence Mac ve Linux sistemde yazilim gelistirmek daha rahat. Regedit ile ugrasmaz, native docker kullanir, ssh - sed - grep -awk gibi hayat kurtaran programlar built-in gelir, POSIX ile alakasi olmayan path yapisi ile ugrasmaz, sunucuda calistiracagin sisteme cok benzeyen bir sistemde uygulama gelistirebilirsin.

Hayır hocam sadece Visual Studio kullanıyorum, Visual Studio Code kullanmadım.
Eger Winform falan kullanmayacaksan yada kullanacagin yazilimin VSCode'da eklentisi varsa kesinlikle VSCode kullanmalisin, arayuzu basit, anlasilir. Visual Studio 2017, 2022 kullandim VSCode bambaska bir sey. Linux'ta kullanmak hele hele cok daha iyi oluyor. Ilk basta arayuzunu cozemiyorsun bu ne lan diyorsun ama bir sans ver sonra sonra anliyorsun ne kadar mantikli oldugunu, alistiktan sonra Visual Studio'ya sovmeye basliyorsun.

Dual Boot olarak kur, begenmezsen geri donersin. Ubuntu kurabilirsin Gui'de Windows'un yanina kurabilecegini soyluyor.

Arch tabanli demissin EndevaourOs gibi gibi seyler kurabilirsin ama ben herkese ilk Ubuntu ile baslamalarini sonra Arch kurmalarini oneriyorum (Linux kurma eglencesini yakalayan birden Distro Hopping yapmaya basliyor orasi ayri.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı