Çözüldü Bilgisayarı düğmesinden kapattıktan sonra oluşan ses ve kapanma sorunları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

brahindul

Hectopat
Merhabalar. Dün akşam bilgisayarımı aciliyetten ve üşengeçlikten dolayı maalesef güç düğmesinden kapattım. Sabah açtığımdan beri, bilgisayar hoparlörü veya mikrofonu algılamıyor. Ayrıca Windows içerisinden "Bilgisayarı kapat" tuşuna bastığımda ise; kapanma ekranını görüyorum, görüntü gidiyor, ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor (fanlar çalışıyor) ve ışığı yanıyor. Bilgisayara temiz bir format attım, sürücüleri yeniden -kendi sitesinden- indirip kurdum ancak sorunum aynı şekilde devam ediyor.

Sorunla ilgili görüntüleri aşağıya ekliyorum. Umarım bana yardım edebilirsiniz. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekran Alıntısı.PNG Ekran Alıntısı2.PNG
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro
  • İşlemci: i3 8100
  • Ekran kartı: Asus Cerberus 1050 Ti
  • Anakart: Asus prime B350M-A
  • RAM: 8x1
  • SSD: Kingston A400 Sata3 2.5"

Son düzenleme:
DDU ile ses sürücüsünü kaldır.
Sonrasında Windows update üzerinden ses sürücüsünü kur.
Bu arada Ses, video ve oyun denetleyicileri sekmesinde ses aygıtın olacaktı.
Eğer düzelmezse güncel sürücüyü İnternet üzerinden arayın.

DDU ile ses sürücüsünü kaldır.
Sonrasında Windows update üzerinden ses sürücüsünü kur.
Bu arada Ses, video ve oyun denetleyicileri sekmesinde ses aygıtın olacaktı.
Eğer düzelmezse güncel sürücüyü İnternet üzerinden arayın.

Format attım, sıfırdan yükledim sürücüleri zaten ama deneyeyim tekrar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunum çözüldü. Bilgisayarın kasasını açtım, SSD'nin takılı olduğu yuvayı değiştirdim. Kasanın tozunu aldım. 2 tane okkalı bir tokat vurdum kasaya. Bilgisayarı açtım ve bütün sorunlar çözüldü :D Konu nasıl kapatılır bilmiyorum, beceremedim ama görevli bir arkadaş kapatabilirse sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı