Bilgisayarı fişe takınca sigorta atıyor

Oyuncanavarii

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar odada topraklı priz yok. Prizi de yeni değiştirdim. 4'lu uzatma priz kullanıyorum diğer aletleri takınca kıvılcım çıkıyor arada ama sigortayi artırmıyor. PSU'nun yani kasanın fişini takınca hem kıvılcım çıkıyor hem de anında odanın bağlı olduğu sigorta atıyor. Bazen PSU'dan kapalı konuma getirip fişi takip sonra PSU'yu açık konuma getirdiğim an yine atıyor. Ama sigortayi kaldırıp tekrar fişe takınca bir sorun olmuyor açılıyor. PSU High Power 750W 80+ Gold sertifikali. Prizde sıfırlama yok. Başka odada farklı 3'lu prizle denediğimde o odada da sigortayi artırmıştı bir kere. Kasayı alalı 2 hafta kadar oluyor ilk sahibi değilim. Nasıl çözebilirim bu sorunu? Her prize takacagimda korkuyorum. Aynı prizde ısıtıcı falan kullaniyorum sorun olmuyor. Kasa içinde bazi kabloları söküp yeniden aynı yere takmistim SSD, HDD falan. Kablolar ortada duruyor toplamadim onlardan birbirine ya da kasaya falan temas etmesinden olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloların temas etmesinden dolayı olduğunu düşünmüyorum.

Psu da sorun olabilir ya da kaçak var psu üzerinde. Başka bir evde ya da mekanda bilgisayarınızı deneme imkanı var mı?

Psu da sorun olabilir ya da kaçak var psu üzerinde. Başka bir evde ya da mekanda bilgisayarınızı deneme imkanı var mı?
Başka mekanda deneyemem malesef aynı evin içerisinde deneyebilirim. Evin bazı odasında topraklama hattı var bazı odalarında yok.

Mutfakta topraklı prize 3luyu taktim . 3luyede pc yi taktim yine attı sigorta. 3luyu çıkarıp direk duvardaki prize takınca yine kivilcim oldu ama bir atma olmadı.

Dosya Ekleri

• IMG_20200125_135300.jpg
    804,9 KB · Görüntüleme: 246
Son düzenleme:
  1. Topraklamanın olmadığı yerde bilgisayarınızı kullanmayın.(hatta hiç bir şey kullanmayın.)
  2. Elinizdeki 3-4 prizi değiştirin.
  3. Bir arkadaşınızın evinde deneyin.
  4. Sigortayı değiştirin/değiştirtin.
  5. Bunları yapmaz iseniz hem PC den hemde olası bir yangına sebep olabilirsiniz.

Öncelikle teşekkürler kiraciyiz eve taşınali 3hafta oldu şofbeni bağlamaya gelen elektricide dairenin tesisatinin çok kötü olduğunu söyledi sadece banyo ve mutfkata topraklama var. Biz eve elektrikçi çağırıp bunları yaptırmak istesek büyük ihtimalle emlakçı ve ev sahibi karşı çıkacak bundan öncede bu evde oturanlar vardı diyip çıkıyorlar. Ne yapabilirim akım koruyuculu priz vs. Anakart biostar h110mhc sanirim psu ve anakart kaliteli olduğu için bugüne kadar bozulma olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…