Bilgisayarı fişe takınca sigorta atıyor

Arkadaşlar 1 ay önce yeni kasa aldım ve tüm bileşenleri bu kasaya monte ettim. PSU kablosunu dahi değiştirmedim. Artık sigortam atmıyor.
Bilgisayarın bağlı olduğu prizde topraklama yok ise sigortanız atsa da atmasa da çok büyük bir sorun bu. Topraklama yaptırmayı düşünüyordunuz yaptırdınız mı?

Bilgisayarın bağlı olduğu prizde topraklama yok ise sigortanız atsa da atmasa da çok büyük bir sorun bu. Topraklama yaptırmayı düşünüyordunuz yaptırdınız mı?

Evet farkındayım ancak topraklama yaptırmadık. Emlakçı beyefendi, yaptırın ucuz bir şekilde, kiradan düşün diyor 300-400 TL'ye halledebilineceğini zannediyor. 1700 TL cebimizden vermek istemiyoruz bizde. O yüzden yaptıramadık maalesef.

Yalnız topraklama çok önemli. Bilgisayarınıza kontrol kalemi tornavida ile bir bakın derim. Yada parmağınızı kasanın üstünde gezdirdiğinizde tırtıklanma oluyorsa sisteminiz için sıkıntı çıkarabilir. Mutfağınızda vardır diye tahmin ediyorum, eğer var ise topraklama çekemiyorsanız en azından mutfaktan 3lü priz çekin ki sisteminiz için iyi olur. Ayrıca banyo gibi yerler çamaşır makinesi konulabiliyor eğer topraklama orada da yoksa gerçekten sıkıntı olabilir.

Yalnız topraklama çok önemli. Bilgisayarınıza kontrol kalemi tornavida ile bir bakın derim. Ya da parmağınızı kasanın üstünde gezdirdiğinizde tırtıklanma oluyorsa sisteminiz için sıkıntı çıkarabilir. Mutfağınızda vardır diye tahmin ediyorum, eğer var ise topraklama çekemiyorsanız en azından mutfaktan 3'lü priz çekin ki sisteminiz için iyi olur. Ayrıca banyo gibi yerler çamaşır makinesi konulabiliyor eğer topraklama orada da yoksa gerçekten sıkıntı olabilir.

Kasanın alt ayaklarında yumuşak pedler var hocam ondan sanırım bilmiyorum ama artık kontrol kalemiyle bakınca bir ışık yanmıyor. Öncesinde yanarken de elimi değince bir hareketlenme olmuyordu.Hocam hem banyo hem mutakta topraklama kablosu geliyor ancak çalışmıyor kontrol kalemini toprak kablosuna değdirdiğimde ışık yanıyor çünkü. Prizde sıfırlama yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı