Bilgisayarı güç düğmesinden kapatıp açmak sorun yaratır mı?

Ben hep böyle kapatıyordum bilgisayarı. Bilgisayar eski 10 senelik falan var ilk günkü anakart var hala ve ilk günden beridir hep güç düğmesine basarak kapatırdım. Ben de böyle bir konu açmıştım. Zararlı dediler aniden elektrik kesilmiş etkisi olduğundan belli bir zamandan sonra arızalanmalar başlayabilir. Artık bende normal olarak kapatıyorum. Riske girmeye değmez.

Bunu alışkanlık haline getirirsen PSU ya da HDD'ında sıkıntılar çıkabilir, elektrik devrelerinde gerilmeye neden olabilir. Birkaç kere zorunluluktan yapman bir sıkıntı çıkartmaz diye düşünüyorum ama yine de başlat menüsünden kapatmak en mantıklısıdır.

Bunu alışkanlık haline getirirsen PSU ya da HDD'ında sıkıntılar çıkabilir, elektrik devrelerinde gerilmeye neden olabilir? Birkaç kere zorunluluktan yapman bir sıkıntı çıkartmaz diye düşünüyorum ama yine de başlat menüsünden kapatmak en mantıklısıdır.

Anakart ya da işlemciye zarar verir mi?

PSU kafayı yer, sırasıyla HDD anakart vs ömrünü yer. Tavsiye etmem.

Bilgisayar donduğunda ne yapmalıyım peki?

Hocam ben deneyimliyim bu konuda anakartım yüzünden sürekli güç düğmesinden kapatıyordum bunu mecburen yapıyordum yoksa pc kapanmıyordu bunu en az 500 kere yaptım mecburdum bir zaman sonra hdd yüzünden siyah ekran ve mavi ekran yemeye başladım yani daha devam etsem bilgisayarı elime alacaktım bunu yapmanı sana kesinlikle önermiyorum.

PSU kafayı yer, Sırasıyla HDD Anakart vs ömrünü yer. Tavsiye etmem.
bilgisayar donduğunda ne yapmalıyım peki
Hocam ben deneyimliyim bu konuda anakartım yüzünden sürekli güç düğmesinden kapatıyordum bunu mecburen yapıyordum yoksa pc kapanmıyordu bunu en az 500 kere yaptım mecburdum bir zaman sonra hdd yüzünden siyah ekran ve mavi ekran yemeye başladım yani daha devam etsem bilgisayarı elime alacaktım bunu yapmanı sana kesinlikle önermiyorum.
anakart yada işlemciye zarar verirmi peki

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı