Onlara vermez ama HDD'ye zarar verebilir.Anakarta yada işlemciye zarar verir mi?
Bunu alışkanlık haline getirirsen PSU ya da HDD'ında sıkıntılar çıkabilir, elektrik devrelerinde gerilmeye neden olabilir? Birkaç kere zorunluluktan yapman bir sıkıntı çıkartmaz diye düşünüyorum ama yine de başlat menüsünden kapatmak en mantıklısıdır.
PSU kafayı yer, sırasıyla HDD anakart vs ömrünü yer. Tavsiye etmem.
Bilgisayar donduğunda ne yapmalıyım peki?
Ben öğrenmek amacıyla bilmediğimden sormuştum, öyle demenize gerek yoktu.Güç düğmesine basılı tutarak kapatılması ardından da hemen yeniden açılmasından bahsediyor. Farklı yerlere çekmeyelim.
bilgisayar donduğunda ne yapmalıyım pekiPSU kafayı yer, Sırasıyla HDD Anakart vs ömrünü yer. Tavsiye etmem.
anakart yada işlemciye zarar verirmi pekiHocam ben deneyimliyim bu konuda anakartım yüzünden sürekli güç düğmesinden kapatıyordum bunu mecburen yapıyordum yoksa pc kapanmıyordu bunu en az 500 kere yaptım mecburdum bir zaman sonra hdd yüzünden siyah ekran ve mavi ekran yemeye başladım yani daha devam etsem bilgisayarı elime alacaktım bunu yapmanı sana kesinlikle önermiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.