Bilgisayarı güç düğmesinden kapatmak donanıma zarar verir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bildiğim kadarıyla her seferinde bilgisayarı güç düğmesinden kapatmak az da olsa bilgisayara zarar verebiliyor.

Güç düğmesinden kapatmak tabi ki zarar vermez ancak kapatmak ile kapatmanın çeşitleri var. Yersiz yerde kapatırsan tabi ki zarar verirsin. Ayrıca başlattıktan sonra açılan bir sistemi alışkanlık haline getirip devamlı basılı tutup kapatırsan zarar verirsin veya bios vs gibi önemli yerlerde kapatırsan, ya işletim sistemine yada donanımda bir şeye zarar verirsin.
Yani bilgisayarı kendi haline bırakmak daha iyidir. Sorun varsa kendi kapanırsa kapansın diretmeyip bilene göstermen daha faydalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim galiba RAM slotu arızalandı. RAM'i slotuna oturturken kulakçıklar zor kapanıyor. Aşırı güç sarfediyorum, anca oturuyor. Diğer slot böyle değil. Pc'yi açtığımda BIOS tam RAM'i görecekken takılıyor. Bende güç düğmesinden kapatıyorum. Olay bu şekilde oldu.

Senin yaptığında yanlış, bilgisayar açılırken hiçbir donanımı çıkartıp takmaman lazım. Kımıldatmak bile zararlı, ilk olarak iyice tak sonra bilgisayarı aç. Sorun varsa kapat sonra düzelt sonra tekrar aç. Bu şekilde sorun olmaz.

Siz yanlış anladınız. Zaten bilgisayar açılırken donanım çıkartmıyorum. Bilgisayar kapalıyken RAM' i zorlayarak takıyorum. Sonra BIOS tam RAM' i görecekken takılıp kalıyor. Sanırım RAM slotu arızalandı. Kulakcıklar zor kapanıyor. Diğer slot hemen oturuyor, ve çıt sesi geliyor. RAM' i slota takmayınca bilgisayar açılıyor. RAM' i test ettim. RAM' de sorun yok.

Donanımsal zarar verir mi bilmiyorum ama güç düğmesinden kapattığım da sistem kafayı yiyordu, 8-10 defa yaptığım da her sefer de 30sn sayıyordu ve sonra bir dosya eksik diye hata veriyordu şimdi ismini unuttum :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı