Bilgisayarı kolonya ile temizlemek sorun yaratır mı?

raxee

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, peçeteye kolanya döküp PC'mi temizledim. Bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayar laptop söylemeyi unutmuşum arkalı önlü sildim.

Dış yüzeyini sildiyseniz içine sıvı kaçmadıysa bir şey olmaz ama alkollü kolonya yüzeye renklere çok iyi gelmeyebilir. Ben olsam yeni güzel bir laptop ise sürekli alkol ile silmezdim. Onun yerine temizleyici spreyler kullanılabilir veya kaynamış soğumuş su kireçten arınmış yani ya da hazır su bir beze sıkıp ekran vs her şeyi öyle siliyorum çok aşırı bir pislik olmuyor zaten bilgisayarlarda.

Yani kasayı falan açmadın değil mi? Açmadı isen sorun olmaz. Zaten 5 dakikaya falan uçar. Kasanın içine döktü isen arka kapağını sök soğuk modda kurutma makinesini tut 5 10 dakika. Fanlarını döndürme.
Hiçbirşey yapmadım.Sadece peçeteye kolanyaya döküp nereyi gördüysem arkalı önlü sildim sadece.

Bilgisayar kapalıyken parçaları kolonyalı peçete ile silebilirsiniz, çünkü kolonya uçucu bir madde olduğu için sorun olmaz. Kolonya %80 alkol içerdiği için, belirli bir oranda su da bulundurur. Kolonyanın tamamen uçtuğundan emin olarak sistemi çalıştırın.

Kolonya çözücü maddeler içerdiği için ekran paneline zarar verebilir, ekranı temizlerken özel spreyler kullanınız...

Dış yüzeyini sildiyseniz içine sıvı kaçmadıysa bir şey olmaz ama alkollü kolonya yüzeye renklere çok iyi gelmeyebilir. Ben olsam yeni güzel bir laptop ise sürekli alkol ile silmezdim. Onun yerine temizleyici spreyler kullanılabilir veya kaynamış soğumuş su kireçten arınmış yani ya da hazır su bir beze sıkıp ekran vs her şeyi öyle siliyorum çok aşırı bir pislik olmuyor zaten bilgisayarlarda.
Hocam bir seferlik temizledim bu sondu zaten.Normalde silmem zaten ama bir olay oldu silmek zordunda kaldım.

Dikkatli ol kral. Silerken çok ıslatma bezi bir de bilgisayarın panelinin kenarlarını silme kuru bezle üzerinden geçersin belki en fazla. En hassa yer orası. Dikkatli ol bir de az nemli bir bez olsun ve hemen kuru bez ile üzerinden geç.
Nereyi sildim bilmiyorum gördüğüm yerleri sildim işte.Tek seferden bir sorun olmaz değil mi?

Hiçbirşey yapmadım.Sadece peçeteye kolanyaya döküp nereyi gördüysem arkalı önlü sildim sadece.
Hocam ekrana vs. kolonya sürmeyin lütfen. Kasayı açmadığınız için bir sorun olacağını sanmıyorum. Zaten biz bu konu ile geçirdiğimiz zaman sürecinde tüm kolonya uçmuştur. Bilgisayarı bi açıp bakın, oyuna falan girin. Renkler ne durumda bir bakın.

Hocam bir seferlik temizledim bu sondu zaten. Normalde silmem zaten ama bir olay oldu silmek zordunda kaldım.

Nereyi sildim bilmiyorum gördüğüm yerleri sildim işte. Tek seferden bir sorun olmaz değil mi?

Eğer şüpheleniyorsan kuru bez ile sil. Biraz kapalı kalsın kurusun açarsın. Bir daha ki sefere daha da dikkat edersin. İyi günler dilerim.

Hocam ekrana vs. kolonya sürmeyin lütfen. Kasayı açmadığınız için bir sorun olacağını sanmıyorum. Zaten biz bu konu ile geçirdiğimiz zaman sürecinde tüm kolonya uçmuştur. Bilgisayarı bi açıp bakın, oyuna falan girin. Renkler ne durumda bir bakın.
Temizleme işlemini açıkken yaptım sonrasında valoranta girdim hiçbir sorun yoktu.

İçine damlamadiysa sorun olmaz.

Sorun olmaz takmayın.
Hocam bu işlem bilgisayarda fps düşüklüğüne neden olur mu?Normalde şarja takılı değilken 120 sabit alıyordum şimdi arada düşüyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı