Bilgisayarı temizledikten sonra fanlar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor

Amerseo

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
137
Çözümler
1
Bugün yeni aldığım işlemci soğutucusu bağladıktan sonra başlatınca ekran vardı ancak işlemci soğutucusunun kablosu yandığından dolayı onu çıkartıp tekrar eski işlemci soğutucumu takmak zorunda kaldım. Eski soğutucumu takmadan önce hazır açmışken kasayı temizleyeyim bari deyip kompresörle kasayı temizledim. Kasayı temizledikten sonra başlatmaya çalışınca bilgisayarda fanlar çalışmasına, ekran kartının ve anakartın LED'leri yanmasına rağmen ekrana görüntü gelmemeye başladı. RAM'leri başta bir üfleyip denedim, sonradan uçlarını silgileyip denedim bir şey değiştirmedi. Neden görüntü gelmiyor olabilir?
 
@Amerseo Bir çok sebebi olabilir, önce ramleri söküp temizle tekrar dene, ramlere dokunduysan hafif boşluk yaratmış olabilir veya hava tuttuğunda aralarına toz girmiş olabilir. Düzelmez ise statik elektrik olabilir. Parçaları komple söküp dikkatlice tekrar takın. Yine düzelmez ise diğer çözümleri deneriz.
 
@Amerseo birçok sebebi olabilir, önce RAM'leri söküp temizle tekrar dene, RAM'lere dokunduysan hafif boşluk yaratmış olabilir veya hava tuttuğunda aralarına toz girmiş olabilir. Düzelmez ise statik elektrik olabilir. Parçaları komple söküp dikkatlice tekrar takın. Yine düzelmez ise diğer çözümleri deneriz.

Hocam statik elektriği Power basılı tutarak çözebiliyorduk sanki ek bileşenler takılı değilken.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı