Selam, internette biraz araştırma yaptım fakat bilgisayarı aynı ağa bağlı değilken uzak bir yerden başlatabilecek bir şey bulamarım bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Anakartımda wake on lan-PCI-e gibi özellikler mevcut.
Selam, internette biraz araştırma yaptım fakat bilgisayarı aynı ağa bağlı değilken uzak bir yerden başlatabilecek bir şey bulamarım bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Anakartımda wake on lan-PCI-e gibi özellikler mevcut.
Yani bir uygulamadan modem IP'si üzerinden wake on lan paketini yollayabilsek hoş olurdu ama son çare bunlar gibi gözüküyor, başka yerde de akıllı priz ile çözmüşler olayı elektrik verince bilgisayarı çalışması sağlanmış.
Ben bu iş için bir Raspberry Pi Zero kurdum lokal ağa. SSH ile bu cihaza bağlanıp, bilgisayarıma WOL paketi yolluyorum. Router’dan port açmanız lazım dışarıdan erişmek için. Tavsiyem mutlaka vpn kurun bunu yapacaksanız.
Konuyu hortlatıyorum fakat evde değilken bile çözümü var, basitçe anlatayım aşağıya kaynak bırakacağım.
Aynı şekilde wake on lan ayarlarınızı yapın bilgisayarı açmak için,
Daha sonra sabit IP alıp port forwarding yapmanız gerek.
Merhabalar PCH ailesi. Yeni yazım ile tekrar beraberiz. Bir önceki yazımın devamı olarak bu yazıyı yazıyorum. Bir önceki yazıyı okutmak için arama kısmına