Bilgisayarım bir anda hiçbir şeyi açmamaya başladı

499012

Decapat
Masaüstünde herhangi bir dosyaya sağ tık basınca ekran 1-2 saniyeliğine gidip geliyor ve sağ tık yapamıyorum. Çöp kutusunu temizlemek istediğimde fark ettim. Başlat menüsünden hiçbir uygulamayı masaüstüne kısayol olarak atamıyorum yine ekran gidip geliyor ve atmıyor. Çözüm ararken CMD'yi çalıştırtıp bilmem ne yazın demişler, CMD'yi çalıştırmak istedim fakat yine ekran gidip geldi ve onu da açmadı. Sorun gidericiler çalışmıyor bir sorun yüzünden çalışmıyor diyor. Güncelleme yapamıyorum 0x8000ffff hatası veriyor. Kısaca kafayı yemek üzereyim bir anda hiçbir şey açmamaya başladı bunun sıkıntısı çözümü nedir bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Masaüstünde herhangi bir dosyaya sağ tık basınca ekran 1-2 saniyeliğine gidip geliyor ve sağ tık yapamıyorum. Çöp kutusunu temizlemek istediğimde fark ettim. Başlat menüsünden hiçbir uygulamayı masaüstüne kısayol olarak atamıyorum yine ekran gidip geliyor ve atmıyor. Çözüm ararken CMD'yi çalıştırtıp bilmem ne yazın demişler, CMD'yi çalıştırmak istedim fakat yine ekran gidip geldi ve onu da açmadı. Sorun gidericiler çalışmıyor bir sorun yüzünden çalışmıyor diyor. Güncelleme yapamıyorum 0x8000ffff hatası veriyor. Kısaca kafayı yemek üzereyim bir anda hiçbir şey açmamaya başladı bunun sıkıntısı çözümü nedir bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.
Büyük ihtimalle virüs girmiştir bi bilgisayardan virüs atmakta öyle kolay değil bana daha geçen ay aynısı oldu resmen kafayı yemek üzereydim ne yaptıysam olmadı son çare format attım bilgisayarıma

CCleaner yüklü. Adwcleaner ile tarama yapıyorum fakat virüs çıkmıyor.
Bu tarz sıkıntılar genellikle bilgisayara bulaşan virüslerden kaynaklanır, onun için sordum. CCleaner'a pek güvenmiyorum, Adwcleaner hakkında bir bilgim yok. @403646'in anlattığı şekilde çözülmezse, format atman gerekebilir. Bir bilgisayarcıya götürürsen 30 - 40 liraya atıyor.

Son düzenleme:
Genelde birşeyi açmaya çalışınca gelip gitme diskin ya da explorer.exe’nin sorunu olabiliyor. Powershell’i açıp sfc /scannow komutu ile sistem dosyalarını onarmayı deneyebilirsin. Onuda açmazsa çalıştıra yani Windows + R basın gelen yere dediğim komutu yazın.

Bu tarz sıkıntılar genellikle bilgisayara bulaşan virüslerden kaynaklanır, onun için sordum. CCleaner'a pek güvenmiyorum, AdwCleaner hakkında da bir bilgim yok. @403646'in anlattığı şekilde çözülmezse, format atman gerekebilir. Bir bilgisayarcıya götürürsen 30 - 40 liraya atıyor.

Bilgisayarcıya gitmesine gerek yok aslında bu video ona kaynak olabilir
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran gidip gelmesiyle 0x8000ffff bu hatanın bir alakası yok bu arada. 0x8000ffff bu hatanın birçok sebebi olabilir. Windows 10 kullanıyorsan belirli çözümler mevcut fakat denemek lazım. Ekran gidip gelmesi ise soru işaretli bir konu. Daha detaylı bilgi vermelisin. Format diyenler oturup az çözüm araştırsınlar.

Başlat arama kutusu sistem geri yükleme ile en eski olusturulmus tarihe alabilirsiniz.
Format konusuna gelince tam bilgiye sahip değilseniz bilgisayarınızda önemli bilgileriniz varsa C surücusunde masaustunde belgelerde indirilenlerde D surucusunde onları da kaybedebilirsiniz. Format için adım adım bir rehbere ihtiyacınız olacak. Özellikle disk biçimlendirme kısmında dikkat etmelisiniz. Sistem geri yüklemeyi deneyin olmazsa forumda Windows8 için format rehberi yayımlanmış. Onu izleyebilirsiniz. Windows7 8 10 11 hemen hemen aynı farksız. Format atma rehberi technopat
Önemli bilgileriniz varsa yedeğini alın veya bilgisayarınızın diski iki bölüm ise cdeki bilgileri D surucusune kopyalayin. D surucusu adını bilgilerim olarak adlandırın. Format başladıgınızda bicimlendirme esnasında bilgilerim olarak görünür D bilgilerim surucusunu bicimlendirmeyin dikkat edin. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı