Bilgisayarıma bir şey yapmaktan korkuyorum

• Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 37
  • Görüntüleme 3.815

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhabalar. Benim bilgisayarım benim için çok değerli. Çünkü tek bilgisayarım. Bilgisayara format atmaktan korkuyorum daha önce hiç atmadım yanlış falan yaparım diye. Sürücü güncellemeyi bile korkuyorum. Formatçı arkadaş Windows 10 Lite kurmuş format atacağım ama atamıyorum korkumdan. Bu korkuyu nasıl yenebilirim?

Bence 8.1 Pro. Hem ram dostu hem de disk. Artık Windows 10 4 GB ram için güncellemelerle adam gibi kullanılamaz hale geldi. Sistemi yormayan en güncel 8.1'dir.

Kendine korkacak şey aramışsın sende, boz bozmaktan zarar gelmez boza boza öğrenirsin.
Açılmaz halledersin araştırırsın, böyle şeyleri bu kadar kafaya takma.
Zaten formatta olabilecek en uçuk şey SSD ya da HDD'nin ömrünün azalmasıdır. Her gün format atmak gibi bir şey yapmadığın sürece hiçbir şeye hiçbir şekilde zarar gelmez.

Format korkusu yeni hastalik galiba ilk defa duydum😂 dostum kurcalamadan bisey öğrenemezsin araştırmadan gelisemezsin korkma at gitsin en fazla kurulum tamamlanmaz bir daha atarsin..

Dostum bende aynı senin gibiydim. Bir ara aman ya ne olacak deyip format atarken format başarısız oldu ve açılmadı bilgisayar. O günden sonra hep tecrübe edindim, o hata olmasaydı belki şu an hala korkak, hiçbir şey bilmeyen bir şey bozulsa ne yapacağını bilmeyen tecrübesiz biri olacaktım. Bazen hata yapmak sana çok şey öğretir bırak format başarısız olsun, bırak bir seylerde sıkıntı çıksın çöze çöze tecrübe ediceneceksin. Şu an yazılımsal olarak bilgisayara ne olursa olsun çözebilirim. Her şey o formatın başarısız olmasına bağlıydı. Hatta o gün konu bile açmışım :D Konu

Format ile bilgisayarı bozmak büyük bir başarı ki zaten imkansız. En fazla bozuk imaj ile format atmaya çalışırsınız, disk bölümlerini sildikten sonra kurulum hata verir ve PC'yi açamazsınız. Bu durumu ise başka bir bilgisayardan sağlam bir USB bellek ile yeniden format USB'si hazırlayarak kolayca çözebilirsiniz. Kurcalamadan öğrenmek zor. Ben de bilgisayarlarla neredeyse doğduğumdan beri iç içe olmama rağmen son 2-3 yıldır içini açıp donanımlarla uğraşmaya, format atmaya vb. başladım. Önce bazı şeylerin mantığını anlamak gerekli korkmamak için. Nasıl çalıştığını ve işlediğini bilmezsen bozulmasından korkman çok doğal. Ama bilirsen hangi yanlışların onu bozacağını bilirsin ve ellemekten de çekinmezsin.

Format ile bilgisayarı bozmak büyük bir başarı ki zaten imkansız. En fazla bozuk imaj ile format atmaya çalışırsınız, disk bölümlerini sildikten sonra kurulum hata verir ve PC'yi açamazsınız. Bu durumu ise başka bir bilgisayardan sağlam bir USB bellek ile yeniden format USB'si hazırlayarak kolayca çözebilirsiniz. Kurcalamadan öğrenmek zor. Ben de bilgisayarlarla neredeyse doğduğumdan beri iç içe olmama rağmen son 2-3 yıldır içini açıp donanımlarla uğraşmaya, format atmaya vb. başladım. Önce bazı şeylerin mantığını anlamak gerekli korkmamak için. Nasıl çalıştığını ve işlediğini bilmezsen bozulmasından korkman çok doğal. Amabilirsen hangi yanlışların onu bozacağını bilirsin ve ellemekten de çekinmezsin.

Hocam sağ olun vallahi. Beni hep korkutuyorlardı bir kere format attım diye hard disk falan bozuldu diyerek. Hala çözememiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı