Bilgisayarıma nasıl girdiler?

Caucasian

Decapat
Hiç unutmuyorum, yaklaşık 4 sene önce başıma tuhaf bir olay geldi. Ben trojan konularından haberdardım. O yüzden bilmediğim ve güvenmediğim hiç bir siteye girmem, giriş kaydı oluşturmazdım. Öğlen vakti net üzerinde küçük bir işim vardı. Tam bilgisayarı açtım, bir anda klavye ve fare kontrolüm dışına çıktı. Sayfalarım açılıp kapanıyor, dosyalarım da öyle. İlk önce 'bilgisayar bozuldu heralde' dedim, sonra herşey kapanıp google açıldı ve URL bölümünden biri benimle iletişime geçti. Diyalog aynen şöyle oldu;

-Naber tosuncuk? (Ben zayıfım)
+Kimsin?
-Sana ne?
+Derdin ne?
-Korkma niyetim kötü değil dedi ve
+Çık bilgisayarımdan dedim, daha da cevap gelmedi.
+Beni tanıyor musun? diye o kadar yazmama rağmen.

Şimdi bu alanda bilgi sahibi olan kişilere 2 sorum var.

1- Bu şahıs her ne kadar zararsız olsa da benim bilgisayarıma nasıl girdi?
2- Bunu çok araştırdım ama kimi IP adresten dedi, kimisi de modem ile dedi.
Bu mümkün mü?

4 senedir ben korkudan online alışveriş yapmaya korkuyorum. Kart ve kimlik bilgilerini yazmaya korkuyorum. Lütfen beni aydınlatın. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her sistemin modemin sitenin bi açıgı vardır yani yeri geliyor NASA Pentagon CIA gibi üstdüzey koruması olan sistemler bile hackleniyor normal bi kullanıcı olarak daha iyi korunmak isterseniz işletim sisteminizi windows 10 a yükseltin bilgisayarınıza iyi bi antivirius programı kurun (kaspersky olabilir) işletim sisteminiz herzaman güncel olsun bunun haricinde girdiğiniz sitelere fln dikkat edin tarayıcınıza AdBlock u kesinlikle kurun :uyan::)

Arkadaşlarım değil de, Metin2 oynadığım zamanlardı. Ama PM (mesaj) 'dan da ulaştırmış olamazlar.
Benim arkadaşlarım da o kapasite yok, sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı