Bilgisayarıma Nesquikli süt döküldü

Anıl Utku

Decapat
Yer
Burdur
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo İntel Core i5 4 Gb Ram DDR3 1 TB HDD
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam, daha önce hiç başıma böyle bir olay gelmediği için çok panik oldum. Öncelikle Nesquik yeni koymuştum ve bilgisayarımın başına geçip sesli sohbet ederken yanlışlıkla elim tabağa çarptı ve Nesquikli sütün yaklaşık 1 avuç kadarı klavyenin üstüne döküldü. Bilgisayara zarar vermemek için sakin ama hızlı davranarak fişi çıkardım ve peçete ile klavyenin üstünü hiç sıvı kalmayacak şekilde temizledikten sonra bilgisayarı yan çevirdim ve içinde kalan sütler aktı. Daha sonra kurutma makinesiyle 1 dk aralıklı 30 saniye uzaktan kuruttum. Yaklaşık yarım saat bir saat kadar yan tuttum ve daha sonra yüzüstü yatırdım. Bilgisayarın içini sökmek veya servise tamirciye götürmek istemiyorum. Tamirciye götürmeden bu işi çözmenin bir yolu var mı? Döküldükten sonra hiç açmadım ve çalışıyor mu bilmiyorum kontrol etmeli miyim? Eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, daha önce hiç başıma böyle bir olay gelmediği için çok panik oldum. Öncelikle Nesquik yeni koymuştum ve bilgisayarımın başına geçip sesli sohbet ederken yanlışlıkla elim tabağa çarptı ve Nesquikli sütün yaklaşık 1 avuç kadarı klavyenin üstüne döküldü. Bilgisayara zarar vermemek için sakin ama hızlı davranarak fişi çıkardım ve peçete ile klavyenin üstünü hiç sıvı kalmayacak şekilde temizledikten sonra bilgisayarı yan çevirdim ve içinde kalan sütler aktı. Daha sonra kurutma makinesiyle 1 dk aralıklı 30 saniye uzaktan kuruttum. Yaklaşık yarım saat bir saat kadar yan tuttum ve daha sonra yüzüstü yatırdım. Bilgisayarın içini sökmek veya servise tamirciye götürmek istemiyorum. Tamirciye götürmeden bu işi çözmenin bir yolu var mı? Döküldükten sonra hiç açmadım ve çalışıyor mu bilmiyorum kontrol etmeli miyim? Eder misiniz?
Sistemin içi yapış yapış olmuştur en yakın zamanda teknik servise götürün.

Hocam eğer güç tuşuna basarsanız daha fazla risk oluşur. Tavsiyem bilgisayarcıya götürüp IPA ile temizlettirmeniz.

Kuruduğu zaman kötü olacağı için mutlaka servise gitmek gerekiyor. Evde de yapılabilir ancak tecrübe sahibi bir kişi yapabilir. Bundan tek çıkış tamirciye ya da servise götürmek olur.

Sıvı elektrikle temas etmediyse hiçbir şey olmaz fakat bilgisayarın konumunu değiştirerek ve hava üfleyerek sıvının daha içlere gitmesine sebebiyet olmuş olabilirsiniz.

Bir kere belaya bulaşmışsınız, bir tamirciye götürmeden kurtulmanın yolu yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı