Bilgisayarımda genel bir yavaşlama var

Mericchi

Hectopat
Yer
Shizuoka
Daha fazla  
Bu konunun sistemle alakası olduğunu düşünmüyorum. Şimdi bilgisayarımdaki problem tam olarak iki hafta önce başladı. Nasıl başladı ne ile başladı bu konu hakkında hiçbir fikrim yok. Bilgisayarımda genel bir yavaşlama var programlar geç açılıyor. YouTube'den bir şey izlemeye kalkışıyom aşağıdaki hatayı alıyorum ama bir süre sonra açılıyor. Aynı şey bilgisayarımdaki videolarda da oluyor izlemem için 5 dk beklemem gerekiyor. Uyarı veya hata bildirim sesleri geç geliyor. Zoom'dan ders işlemek ayrı dert oldu connectingte donuyor 5 dk bekledikten sonra açılıyor. Artık bıktım bakınız iki hafta dayandım. Yardım edin :'( .

-Windows 8.1
-Lenovo G510
-Mobile DualCore Intel Core i5-4200M, 3100 MHz (31 x 100)
-Intel(R) HD Graphics 4600
-AMD Radeon R5 M230 series
-4GB ram

Dosya Ekleri

• resim_2021-01-05_102520.png
    resim_2021-01-05_102520.png
    340 KB · Görüntüleme: 105
  • resim_2021-01-05_102803.png
    resim_2021-01-05_102803.png
    153,6 KB · Görüntüleme: 109
Kaç GB RAM var ve RAM kullanımı nasıl? SSD var mı? Var ise ne kadar boş alan kaldı? Bunlar önemli.

4 GB RAM yetmiyor sanırsam. Ki 8 GB RAM bile yetersiz günümüzde. SSD var mı sistemde? Yok ise YouTube'den bilgisayar hızlandırma rehberlerini izleyin derim.

Bu konunun sistemle alakası olduğunu düşünmüyorum. Şimdi bilgisayarımdaki problem tam olarak iki hafta önce başladı. Nasıl başladı, ne ile başladı, bu konu hakkında hiçbir fikrim yok. Bilgisayarımda genel bir yavaşlama var programlar geç açılıyor. YouTube'den bir şey izlemeye kalkışıyorum aşağıdaki hatayı alıyorum ama bir süre sonra açılıyor. Aynı şey bilgisayarımdaki videolarda da oluyor, izlemem için 5 dk beklemem gerekiyor. Uyarı veya hata bildirim sesleri geç geliyor. Zoom'dan ders işlemek ayrı dert oldu. "Connecting"de donuyor, 5 dk bekledikten sonra açılıyor. Artık bıktım bakınız iki hafta dayandım. Yardım edin :'(.

Windows 8.1.
UEFİ dosyası ile Windows' u yeniden yükleyin derim. Win10 önerimdir.

Kaspersky ve adwcleaner indirip sistemi tam tartın. Sonra da Malwarebytes indirip onunla da tam tarama yapın. Belki sisteme virüs bulaşmış olabilir.

Kaç GB RAM var ve RAM kullanımı nasıl? SSD var mı? Var ise ne kadar boş alan kaldı? Bunlar önemli.

4 GB RAM yetmiyor sanırsam. Ki 8 GB RAM bile yetersiz günümüzde. SSD var mı sistemde? Yok ise YouTube'den bilgisayar hızlandırma rehberlerini izleyin derim.

AIDA64'ten baktım şunu gördüm
Algılayıcı Özellikleri:
Algılayıcı Türü CPU, HDD, ACPI, PCH, SNB
HDD mi yoksa SSD mi?
Algılayıcı Özellikleri:

Bunu buldum.
Sistemde SSD değil Sabit Disk (HDD) varsa bundan kaynaklanıyor olabilir. Sabit Diskler artık eskidi çünkü, işletim sistemlerinin hızına yetişemiyorlar.
Algılayıcı Özellikleri:

Şöyle yazıyor AIDA64'ten baktıydım.

Hocam ben 8.1'i 1 GB ve 2GB'lik RAM'lerle kasmadan kullandım. Bence şundan dolayı Windows yüklendikten bir süre sonra kasmaya başlıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı