Bilgisayarımda oluşan kasmalar ve donmalar

Daha fazla  
Oynadığım birkaç oyunda aniden donma oluyor ve oyunun ana lobisine atıyor veya kaldığı yerden devam ettiriyor. Bilgisayar normal kullanımda çok nadir olsa bile yine bu donmalar gerçekleşiyor.

Bilgisayarda:
HD Tune üzerinden Bad Sector bulunmadı,
Driverler teker teker güncellerndi ve yeniden kontrolü yapıldı,
Format atılmadı (Bilgisayar daha yeni topladım 2 hafta daha olmadı. ),
Temp klasöründeki gereksiz dosyalar silindı,
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi buradaki bütün ayarlamalar uygulandı,
NVIDIA Denetim masası üzerinden performansı geliştirmek için ayarlar yapıldı. (Unlost adlı kanalın çekmiş olduğu videodaki tavsiye ettiği ayarlar.)
Bilgisayarda virüs taraması yapılmadı eğer ki gerekliyse tavsiye edeceğiniz virüs tarama programlarıyla tarama yapabilirim.
CMD üzerinden SFC /scannow yaptım ama aşağıda yazanlar oldu:

Windows Kaynak Koruması bozuk dosyalar buldu, ancak bazılarını onaramadı.
Ayrıntılar windir\Logs\CBS.log konumundaki CBS. Log dosyasına eklendı.
Örneğin, C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log

Burada bazı dosyaları onaramadığını söylüyor, peki bu dosyaları nasıl onaracağız ve bilgisayarda oluşan donmaları nasıl gidereceğiz?

Sistem hakkında:

Anakart: ASUS M4A88T-M

İşlemci: AMD Athlon II X3 455 3.3 GHz

Ekran kartı: Gigabyte NVIDIA GT 420

RAM: 2X2 4 GB DDR3 1333 MHz

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığım birkaç oyunda aniden donma oluyor ve oyunun ana lobisine atıyor veya kaldığı yerden devam ettiriyor. Bilgisayar normal kullanımda çok nadir olsa bile yine bu donmalar gerçekleşiyor.

Bilgisayarda:
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi buradaki bütün ayarlamalar uygulandı,
NVIDIA Denetim masası üzerinden performansı geliştirmek için ayarlar yapıldı. (Unlost adlı kanalın çekmiş olduğu videodaki tavsiye ettiği ayarlar.)
Bilgisayarda virüs taraması yapılmadı eğer ki gerekliyse tavsiye edeceğiniz virüs tarama programlarıyla tarama yapabilirim.

Burada bazı dosyaları onaramadığını söylüyor, peki bu dosyaları nasıl onaracağız ve bilgisayarda oluşan donmaları nasıl gidereceğiz?

Sistem hakkında:

Efendim İki yolu var ilki donanımsal ikicisi ise aygıtsal dır.

Donanımsal
PSU- Ana Kart- Ekran Kartı- İşlemci- RAM- HDD ömrü ve temizliğidir.

Aygıtsal
Sürücü ve virüsler temizliği bilgisayar içsel temizliğidir geneli budur.

Efendim İki yolu var ilki donanımsal ikicisi ise aygıtsal dır.

Donanımsal
PSU- Ana Kart- Ekran Kartı- İşlemci- RAM- HDD ömrü ve temizliğidir.

Aygıtsal
Sürücü ve virüsler temizliği bilgisayar içsel temizliğidir geneli budur.
Dediğim gibi bilgisayarı yeni topladım HD Tune programı üzerinden HDD'yi tarattım herhangi bir problemi bulunmuyor, tek eski parça HDD zaten.
Yardımım dokunur inşallah; %temp% klasörünü temizleyiniz ve ayrıca ccleaner programından temizlik yapınız.
Temp klasörünü temizlediğimi belirtmiştim zaten, önerdiğiniz programı da deneyeceğim.

Not: Şu anlık bilgisayar hala aynı durumda.

Dediğim gibi bilgisayarı yeni topladım HD Tune programı üzerinden HDD'yi tarattım herhangi bir problemi bulunmuyor, tek eski parça HDD zaten.

Temp klasörünü temizlediğimi belirtmiştim zaten, önerdiğiniz programı da deneyeceğim.

Not: Şu anlık bilgisayar hala aynı durumda.
Efendim yarın özel olarak sizinle ilgilenmek isterim bilginize.

Bilgisayarda:

Sistem hakkında:

Log dosyasını paylaşır mısın?

Bad sector yoksa, yazdıklarının hiçbirisiyle alakası yoktur. Temizlik, driver güncellemek, format atmak veya ayar yapmanın onunla ilgisi yok. Sistem dosyalarında da sorun olduğunu düşünmüyorum. Eğer sistem dosyalarında 1 sorun olsaydı mutlaka hata verirdi. Virüsle de ilgisini olduğunu sanmıyorum, virüs olduğu zaman sistemini felç eder. Hiçbir şeyi çalıştıramazsın. Virüs programını bile devre dışı bırakabilir. Diskinde sorun olduğunu düşünüyorum. IObit Smart Defrag ile diskin SSD değilse "Birleştir ve önceliklendir" yine düzelmezse, oyunlardadır sorun.

Bad sector yoksa, yazdıklarının hiçbirisiyle alakası yoktur. Temizlik, driver güncellemek, format atmak veya ayar yapmanın onunla ilgisi yok. Sistem dosyalarında da sorun olduğunu düşünmüyorum. Eğer sistem dosyalarında 1 sorun olsaydı mutlaka hata verirdi. Virüsle de ilgisini olduğunu sanmıyorum, virüs olduğu zaman sistemini felç eder. Hiçbir şeyi çalıştıramazsın. Virüs programını bile devre dışı bırakabilir. Diskinde sorun olduğunu düşünüyorum. IObit Smart Defrag ile diskin SSD değilse "Birleştir ve önceliklendir" yine düzelmezse, oyunlardadır sorun.

Log dosyasını paylaşır mısın?
Efendim yarın özel olarak sizinle ilgilenmek isterim bilginize.

Yardımlarınız için teşekkür ederim, bilgisayara format attım birazdan oyun denemelerini yapacağım şuan driverleri indiriyorum, yine düzelmesse donanımsal bir sorun olduğunu düşüneceğim.
Güncelleme: Bilgisayarda hiç bir değişiklik olmadı, hala kasma, donma ve yanıt vermeme hataları var.
Evet, bilgisayara format attım, konu üzerinden baya bir zaman geçti ama yine de sonucu yazmak iatedim. :)

Format sonrasında bilgisayar Windows yüklemesinde takılı kaldı, defalarca, sonra RAM'lerden birini söktüm farklı kısıma taktım felan sonunda tek RAM ile bilgisayara Windows kurmayı başardım.

İlerleyen zamanlarda diğer RAM'i dual olarak çalışabilecekleri şekilde taktım, sorun kalmamıştı.

Uzun bir zaman kullandım bilgisayarı, bir sorun yaşamadım, ekran kartım eski olduğundan belli başlı bazı oyunlarda yine kasma oluyordu, zaten yeni bir bilgisayar almam gerekliydi.

Sonuç olarak sorun RAM'lerdeymiş dual çalıştırmadığımdan bu hatayı veriyormuş, şimdi ise bu bilgisayarı sattım, yerine yeni bir sistem toplamaktayım.
Yardım eden herkese de teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı