Çözüldü Bilgisayarımdaki virüsü nasıl kaldırabilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Codfish

Hectopat
Makaleler
2
Bilgisayarımı ihtiyaç duydukları için kısa süreliğine bir tanıdığa vermiştim.
Sebep onların bilgisayarında CD-ROM olmamasıydı. Bilgisayarı geri aldığımda e diskindeki dosyalar bu şekilde gözüküyor ve klasörlerin türleri ekran koruyucusu olmuştu. Ayrıca recycle diye bir klasör yoktu normalde.
1657904621103.png

Ayrıca görev yöneticisinde de şöyle uygulamalar vardı.

1657904561624.png

Virüs olduğunu düşünerek malware ile tarayıp bulunan virüsleri karantinaya alıp kaldırdım. Ardından bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayar açıldığında Görev Yöneticisi temizdi ve virüsten herhangi bir iz yoktu. Ama e diskine girdiğimde klasörler hala aynıydı ve açmaya çalıştığımda klasör açıldı fakat görev yöneticisinde Adobe Online ve Adobe Update olarak gözüken virüsler tekrar ortaya çıktı. İlk başta almamıştım ama ikince kez ortaya çıktıklarında virüs taramasının bir ekran görüntüsünü aldım.

1657904826250.png

1657904843967.png

Şu an tekrar karantinaya alıp sileceğim fakat klasörler aynı kalırsa ve tekrardan ortaya çıkarsa ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Bu olay başıma geldi, virüsleri tamamen temizliyorum fakat yeniden başlatınca tekrar oluşuyordu. Format atarak kurtulmuştum. Hemen format atmayın, PC'yi güvenli modda açıp taratın. Olmaz ise başka bir program ile taratabilirsiniz. Son çare de format.

Bu olay başıma geldi, virüsleri tamamen temizliyorum fakat yeniden başlatınca tekrar oluşuyordu. Format atarak kurtulmuştum. Hemen format atmayın, PC'yi güvenli modda açıp taratın. Olmaz ise başka bir program ile taratabilirsiniz. Son çare de format.

Tam olarak öyle değil benim durumum. Yeniden başlattığımda da virüsler temizlemiş olarak gözüküyor ama e diskindeki gösterdiğim sözde ekran koruyucuları olan dosyaları açmayı denediğimde tekrardan ortaya çıkıyor.

Bilgisayarımı ihtiyaç duydukları için kısa süreliğine bir tanıdığa vermiştim.
Sebep onların bilgisayarında CD-ROM olmamasıydı. Bilgisayarı geri aldığımda e diskindeki dosyalar bu şekilde gözüküyor ve klasörlerin türleri ekran koruyucusu olmuştu. Ayrıca recycle diye bir klasör yoktu normalde.
Eki Görüntüle 1452220

Ayrıca görev yöneticisinde de şöyle uygulamalar vardı.

Eki Görüntüle 1452218

Virüs olduğunu düşünerek malware ile tarayıp bulunan virüsleri karantinaya alıp kaldırdım. Ardından bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayar açıldığında Görev Yöneticisi temizdi ve virüsten herhangi bir iz yoktu. Ama e diskine girdiğimde klasörler hala aynıydı ve açmaya çalıştığımda klasör açıldı fakat görev yöneticisinde Adobe Online ve Adobe Update olarak gözüken virüsler tekrar ortaya çıktı. İlk başta almamıştım ama ikince kez ortaya çıktıklarında virüs taramasının bir ekran görüntüsünü aldım.

Eki Görüntüle 1452224

Eki Görüntüle 1452225

Şu an tekrar karantinaya alıp sileceğim fakat klasörler aynı kalırsa ve tekrardan ortaya çıkarsa ne yapmam gerekiyor?

Bence direkt format at çünkü silinmeyebilir.

Kaspersky taraması bittiği zaman Kaspersky'i silin ve ESET'i yükleyin. Tam tarama yapın. Ek olarak ESET Online scanner ve Malwarebytes AdwCleaner yükleyip son rötuşları yapın.

En son hiçbiri işe yaramazsa diske WinRAR ile bakın WinRAR göremediğimiz bası şeyleri görmemize yardımcı olur. Belki WinRAR ile görüp manuel silebilirsiniz virüsü. Bütün klasörleri tek tek inceleyip bulmayı deneyin bakalım.

En son hiçbiri işe yaramazsa diske WinRAR ile bakın WinRAR göremediğimiz bası şeyleri görmemize yardımcı olur. Belki WinRAR ile görüp manuel silebilirsiniz virüsü. Bütün klasörleri tek tek inceleyip bulmayı deneyin bakalım.

Kaspersky ile taradıktan sonra da temiz gözüküyor bilgisayar ama şunu fark ettim.

1657908041257.png

Virüs klasörleri gizleyip onun yerine bu dosyaları oluşturmuş. Bu dosyaları elimle sildikten sonra bir tarama daha yapacağım ve sonucu size bildiririm. Yardım için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı