Bilgisayarın elektrik tüketimi nasıl hesaplanır?

Hocam bilgisayar direk PSU verdiği tüm enerjiyi kullanmaz onun bazı zamanlarda daha az kullandığı olur fazla kullandığı olur. O yüzden ortalamayı hesaplamak gerekir.
Evet orayı aktif kullanıyorum dediği için 650 ile hesapladım oyun oynamakla nete girmek aynı gücü tüketmez
Bilgisayar özelliklerini söyleseniz.

Genelde 9 saatin 7 saati oyunlarda geçiriyorum.

İyice zor bir hal aldı sarfiyat ölçer bulun ve ölçün olmadı boş verin. Zaten bu bahsettiğimiz kw fiyatı içinde vergilerle ve kaçak kullananların ödemediği faturalarla bu kadar yükseliyor. Hırsızı yakalayamayınca halktan alıyorlar...

Benim bildiğim kadarı ile PC pek bir şey yakmıyor. En çok elektrik tüketen monitörler.
Sizin bildiğiniz yanlış o durumda. Yani bir geçerliliği yok.

@Grandvizier En basiti TDP değerlerini alıp toplamak. Bu maksimum pik değeri verir, hatta bu değere ulaşmaz bile çoğu donanım. Bu değerin bize ifade ettiği, o donanımın termal soğutma değeridir. Hiçbir üretici o değere ulaşmak istemez bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı