Çözüldü Bilgisayarın güç kablosu yanmış

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

warrior2

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımın arkasından kıvılcım gibi sesler geliyordu. Güç kablosunu çıkardığımda fotoğraftaki gibi yandığını gördüm. Başka güç kablosu taktığımda ise aynı kıvılcım sesleri geliyor. Ne yapmalıyım?

Önceden çıkardığımda hafif yanıktı şimdi baya yanmış. Yeni güç tablosu taksam ilk bilgisayar açılırken 2-3 kere kıvılcım sesi gelse önemsemesem bir şey olur mu?

Dosya Ekleri

• EE1DF9E7-E543-4691-B1E6-505EF76F1B72.jpeg
    EE1DF9E7-E543-4691-B1E6-505EF76F1B72.jpeg
    187 KB · Görüntüleme: 175
  • C60217C3-8A89-444C-8B45-91FF92BE6039.jpeg
    C60217C3-8A89-444C-8B45-91FF92BE6039.jpeg
    218 KB · Görüntüleme: 168
Aerocool VX Plus 500W PSU. Buna sahibim arkadaşlar.
VX Plus kullanan biri olarak böyle bir sorun çıkartması çok tuhaf geliyor. Büyük ihtimal ısınması ve kabloyu yakması kasa ile alakalı. Çünkü o modelleri kullanmış biri olarak söylüyorum, ısınmaz.

Valla hocam yeni psular çok pahalı. Bence sorun güç kablosundandır. Yenisini taktım şuanlık sorun gözükmüyor bi sorun daha olursa değiştirmeyi düşünebilirim.

VX Plus kullanan biri olarak böyle bir sorun çıkartması çok tuhaf geliyor. Büyük ihtimal ısınması ve kabloyu yakması kasa ile alakalı. Çünkü o modelleri kullanmış biri olarak söylüyorum, ısınmaz.
Hocam kasa ile alakalı değil bildiğin prizden dolayı yanmış. Voltaj dengesizliği yapıyor bunu.

Hocam kasa ile alakalı değil bildiğin prizden dolayı yanmış. Voltaj dengesizliği yapıyor bunu.

Kablonun yanmasından bahsediyorsunuz büyük ihtimal ondan dolayı da olabilir. Çünkü o güç kaynağının o watt ile ısınması zor.

Bu durumda akım korumalı priz öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı