"Bilgisayarın hacklendi" maili aldım

Merhaba. Ağustos ayında bilgisayarım ısınmaya ve donmaya başlamıştı. Fanlar aşırı güçte çalışıyordu. Virüsten şüphelenip ücretli kaspersky antivirus satın aldım sonra düzeldi. Bugün yani 9 kasım 2022 sabah bir mail aldım. Size gelen mailin aynısı ama fotoğraftaki benim bilgiaayarımdı. Size yazdığı pdf metni aynen bana yazmış ve mail yahoo dan gönderilmiş fakat gönderenin ismi farklı. 1300 dolar istiyor 48 saat içerisinde. Tüm şifrelerimi değiştirdim, tüm hesaplarımdan çıkış yaptım. 48 saati bekliyorum 😅

Merhaba. Ağustos ayında bilgisayarım ısınmaya ve donmaya başlamıştı. Fanlar aşırı güçte çalışıyordu. Virüsten şüphelenip ücretli Kaspersky antivirus satın aldım sonra düzeldi. Bugün yani 9 Kasım 2022 sabah bir mail aldım. Size gelen mailin aynısı ama fotoğraftaki benim bilgiaayarımdı. Size yazdığı PDF metni aynen bana yazmış ve mail Yahoo'dan gönderilmiş fakat gönderenin ismi farklı. 1300 dolar istiyor 48 saat içerisinde. Tüm şifrelerimi değiştirdim, tüm hesaplarımdan çıkış yaptım. 48 saati bekliyorum 😅

Vallahi ben hiçbir eylem almadım. Bir sorun olmadı. Size de olmaz. Tamamen oltalama mailleri bunlar.

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımın hacklendiğine dair bir mail aldım az önce. Bir ekran görüntüsü ve bir PDF ile maili yollamış. Fakat bu ekran görüntüsündeki bilgisayar bana ait değil. Kaspersky VPN'i daha önce hiç kurmadım bile. Bu durum hakkında bilgisi olan var mıdır? Bana oltalama maili gibi geldi. Ben dahil birçok arkadaşıma aynı maili atmışlar. Mesajın başlığında uzun bir kod var ne olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Oltalama. O mail külliyen yalan.

Son konumda bahsetmiştim. Aynısının aynısı. Mail de aynı. Ben indirdiğim torrentten şüphelenmiştim. Ekran görüntüsü, 3-4 şifrem ve bu mailin aynısı mevcut. Şifrelerimi değiştirip low level format attım. Parayı da göndermedim tabi ki. 48 saati de doldurdum üstelik 80 saat geçti yayınlanan bir şey yok.

Son konumda bahsetmiştim. Aynısının aynısı. Mail de aynı. Ben indirdiğim torrentten şüphelenmiştim. Ekran görüntüsü, 3-4 şifrem ve bu mailin aynısı mevcut. Şifrelerimi değiştirip low level format attım. Parayı da göndermedim tabi ki. 48 saati de doldurdum üstelik 80 saat geçti yayınlanan bir şey yok.
Format atmadan lisanslı bir antivirus yükleyip çalıştırdım virüsleri sildi ve bilgisayar rahat çalışmaya başladı. Format atmam yine de gerekli midir ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı