Bilgisayarın Power tuşuna iki kere basmadan bilgisayara açılmıyor

Voyager 2

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Corsair mp600 Core XT
Ekran kartı
Asrock RX 6700 XT OC
Anakart
Gigabyte b520 m h
İşlemci
Ryzen 5 5600
Yaklaşık 4-5 gündür bu şekilde bir sorun yaşıyorum. Power tuşuna ilk basışımda klavye ve mouse ışıkları saliselik yanıp sönüyor, ikinci basışımda ise PC açılıyor. Ayrıca kasadan değişik bir cızırtı sesi de gelmeye başladı, ses ekran kartından gelmiyor ama nereden geldiğini bir türlü çözemedim. Power Supply'da bir sıkıntı olabilir mi? Bu sorun nasıl çözülür?

Yaklaşık 4-5 gündür bu şekilde bir sorun yaşıyorum. Power tuşuna ilk basışımda klavye ve mouse ışıkları saliselik yanıp sönüyor, ikinci basışımda ise PC açılıyor. Ayrıca kasadan değişik bir cızırtı sesi de gelmeye başladı, ses ekran kartından gelmiyor ama nereden geldiğini bir türlü çözemedim. Power Supply'da bir sıkıntı olabilir mi? Bu sorun nasıl çözülür?

Anakartta yanan bir ışık var mı hocam ilk bastığınızda?

Hayır hocam, hiçbir ışık yanmamakta gibi görünüyor. Fanların RGB ışıkları da yanmıyor. İlk basıştan sonra klavyenin ışığı hemen yanıp sönüyor ancak farenin ışığı sönmüyor.

RAM'lerin tekini çıkarıp tekiyle çalıştırmayı denediniz mi, başka aklıma gelen bir çözüm yok. BIOS güncellemeyi deneyebilirsiniz hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı