Bilgisayarın radyasyonu ne kadar zararlıdır?

Bu radyasyon meselesi telefonlarda ve bilgisayarda babaların veya annelerin çocuğunun elinden almak için yapılan bir taktik. İsterseniz 10-15 saat oturun sadece gözleriniz yorulur radyasyon meselesi bahane kısacası. Zarar vermez diyemeyiz verir ama öyle lösemiymiş falan hikaye bana kalırsa. Zamanında araştırdığımda görmüştüm.
 
Radyasyon muhabbeti artık bitmeli.
Teknoloji geliştikçe bu tür negatif etkilerde dahi gelişmeler yapılıyor.

Örnek olarak telefonda sar değeri denilen bir durum var. Güncel telefonlarda belirtilen standart seviyenin altında kalıyor bu değer.

Sağlık kontrollü için emar çekimi yaptırdığınızda emar makinesindeki radyasyon miktarına kıyaslandığında gülüp geçersiniz.

Şehir içerisinde en büyük radyonu oluşturan şey baz istasyonları biliniyor. Baz istasyonlarının bulunduğu konuma yerleştirilmesi için hangi aşamalardan geçtiğini araştırmanızı tavsiye ediyorum.
Baz istasyonları artık sağlık sorunu oluşturacak kadar radyasyon yaymıyor diye biliyorum.

Yediğimiz gıdaların içeriğinde, üzerinde, kaplarında bulunan kimyasallar daha çok zarar veriyor.
Bir arkadaş meyveden örnek vermiş. Benim gözümde güzel bir örnek. Çünkü üretimden tut satışına kadar kimyasal kullanıldığını bilmeyen yoktur.
 
Radyasyonu bilmem ama uzun süre kısa mesafede bir noktaya odaklanıp kalmak göz sağlığı açısından iyi değil. Arada kalkıp uzak mesafelere odaklanıp biraz dinlendirmek gerekiyor.
 
O radyasyon o kadar zararlı olsaydı cep telefonlarında kullanılan SAR değeri bilgisayarlar içinde geçerli olurdu. Küçük bir kaktüs alıp bilgisayarın yanına koy istersen.
 
Çoğu mesajda bir zararı olmadığını söylemişsiniz. Aslında ben de öyle düşünüyordum, hatta internette görmüştüm bir ara ama emin olmak istedim. Tüm mesajlar için teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı