Çözüldü Bilgisayarın saati hep geride kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TRMKTR

Decapat
Yer
Dünya
Bilgisayar son zamanlarda 2-3 saat geride kalmaya başladı. Otomatik seçi kapatıp elle ayarlıyıp bilgisayarı kapatıyorum. Daha sonra bozuluyor. Ben de otomatik ayarlayı seçiyorum düzeliyor. Garip olmaya başladı ve sürekli düzeltmekten sıkıldım. Bunun sebebi nedir?

Çözüm
Bilgisayar son zamanlarda 2-3 saat geride kalmaya başladı. Otomatik seçi kapatıp elle ayarlıyıp bilgisayarı kapatıyorum. Daha sonra bozuluyor. Ben de otomatik ayarlayı seçiyorum düzeliyor. Garip olmaya başladı ve sürekli düzeltmekten sıkıldım. Bunun sebebi nedir?

BIOS pili bitmiş olabilir. Bende de daha eski tarihi gösteriyordu her açılışta BIOS pilini değiştirerek çözdüm.
Peki hocam pahalı mıdır? Ne kadardır acaba? Ve nerede değiştirebilirim. Normal bir bilgisayarcı değiştirir m?

Bilgisayarcılarda değişebilir siz kendinizde yapabilirsiniz. Kasalı PC varsa işlem çok basit. Masaüstü ise bilgisayarcının yapması daha iyi olur. Ben 20 veya 10 TL'ye almıştım. Çok pahalı bir şey değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı