Bilgisayarın takıldığı fiş için parazit kesici önerisi

kaloxfurkan

Decapat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarı taktığımız fişten gelen paraziti nasıl engelleriz veya gideririz? Anfilere özel küçük parazit önleyeciler var ama bilgisayar için böyle bir cihaz var mıdır acaba? Araştırmalarımda bulamadım veya bunu engelleyecek başka bir cihaz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarı taktığımız fişten gelen paraziti nasıl engelleriz veya gideririz? Anfilere özel küçük parazit önleyeciler var ama bilgisayar için böyle bir cihaz var mıdır acaba? Araştırmalarımda bulamadım veya bunu engelleyecek başka bir cihaz var mıdır?
Sorun neydi hocam.

EMI filtresi normal olarak zaten tüm PSU 'ların şebeke girişinde ve içinde yer alır. Ama çeşitli nedenlerle bu bölüm bir şekliyle işlevsiz kalıyorsa ya PSU içine montajı yapılan EMI filtrelerini, ya da PC'den hemen önce kullanılanlarını takarak EMI'yi önlersiniz. Kolay gelsin.

Sorun neydi hocam.

Binamızın elektriği sorunlu. Bilgisayarda elektrikten kaynaklı geçikme ve görüntüde bulanıklaşma, bozulmalar oluyor.

EMI filtresi normal olarak zaten tüm PSU 'ların şebeke girişinde ve içinde yer alır. Ama çeşitli nedenlerle bu bölüm bir şekliyle işlevsiz kalıyorsa ya PSU içine montajı yapılan EMI filtrelerini, ya da PC'den hemen önce kullanılanlarını takarak EMI'yi önlersiniz. Kolay gelsin.
Bunun için örnek olarak satılan bir ürün var mı yoksa elektrikçiye mi bunu söylemem gerekiyor.

PSU bunu zaten yapmıyor mu?

Normalde herkes yapıyor diyor ama parazit veya elektriğin kötü olmasını tamamen çözüm sağlamıyor. Binada elektrik problemli var 3 senedir yaşıyorum her şeyi sıfır dizdim sistemi başka yerde denedim normal çalışıyor. Apartmanımızın içindeki elektrikler olsun asansör olsun son 3 senede sürekli bozuluyor şalter atıyor. Elektrikçi çağırdım binama gelen elektrik değerleri normal çıkıyor ama bir sorun olduğu bariz belli daire içinde benim gibi bu sorunu yaşayan veya PC işleri ile uğraşan olmadığı için çok takan yok.

Kaliteli bir PSU kullanın. Tunçmatik tarzı bir şey de takabilirsiniz (pek işe yaradıklarını sanmıyorum ama)

Bunun haricinde yapılacak bir şey yok. Paraziti PSU giderir ama daha ciddi voltaj dalgalanmaları varsa böyle ufak aparatlarla çözemezsiniz, tesisatın iyileştirilmesi gerekir.

Kaliteli bir PSU kullanın. Tunçmatik tarzı bir şey de takabilirsiniz (pek işe yaradıklarını sanmıyorum ama)

Bunun haricinde yapılacak bir şey yok. Paraziti PSU giderir ama daha ciddi voltaj dalgalanmaları varsa böyle ufak aparatlarla çözemezsiniz, tesisatın iyileştirilmesi gerekir.

Garip bir sorun olduğu için çözebilen çok yok. Elektrik kaynaklı bir problem ama yaşadığımız mahalleden kaynaklı bile olabilir konu sadece bina içi tesisatı da olmayabilir. Benim sorunumu yaşayan çok fazla kişi oluyorda UPS alıp kullananlar bile 1 2 hafta sonra tekrara geri geldi diyorlar. Her yerde tartışıyoruz konuyu ama maalesef çözüm üreten çıkmadı daha.

Pc yeni dizdim corsiar 750+50 baya sağlam ama oda çözüm olmuyor. 5 senelik bir bina 85 daire ilk 3 sene sorun yoktu ne zaman ful olmaya başladı bu sorun ortaya çıktı. Ama bina kurulduğundan beri hep bir elektrik problemi var yani. Dışarısı olsun, apartman içi lambalar olsun, hep şalterler atıyor ama ilgilenen yok bu konu ile.

Garip bir sorun olduğu için çözebilen çok yok. Elektrik kaynaklı bir problem ama yaşadığımız mahalleden kaynaklı bile olabilir konu sadece bina içi tesisatı da olmayabilir. Benim sorunumu yaşayan çok fazla kişi oluyorda UPS alıp kullananlar bile 1 2 hafta sonra tekrara geri geldi diyorlar. Her yerde tartışıyoruz konuyu ama maalesef çözüm üreten çıkmadı daha.

Pc yeni dizdim corsiar 750+50 baya sağlam ama oda çözüm olmuyor. 5 senelik bir bina 85 daire ilk 3 sene sorun yoktu ne zaman ful olmaya başladı bu sorun ortaya çıktı. Ama bina kurulduğundan beri hep bir elektrik problemi var yani. Dışarısı olsun, apartman içi lambalar olsun, hep şalterler atıyor ama ilgilenen yok bu konu ile.

Hocam online tip kesintisiz güç kaynağı alın. Online tipler şebekeyi değil, kendi akülerinden ürettikleri temiz stabil gerilimi verirler cihazınıza. Online bir UPS ile sorunlarınızın gideceğini düşünüyorum.

PC yeni dizdim corsiar 750+50 bayağı sağlam ama oda çözüm olmuyor. 5 senelik bir bina 85 daire ilk 3 sene sorun yoktu ne zaman ful olmaya başladı bu sorun ortaya çıktı. Ama bina kurulduğundan beri hep bir elektrik problemi var yani. Dışarısı olsun, apartman içi lambalar olsun, hep şalterler atıyor ama ilgilenen yok bu konu ile.

Hocam Online tip kesintisiz güç kaynağı alın. Online tipler şebekeyi değil, kendi akülerinden ürettikleri temiz stabil gerilimi verirler cihazınıza. Online bir UPS ile sorunlarınızın gideceğini düşünüyorum.

Eve son çare olarak onu alacağım. Ama bu forumlarda bu konuyu tartıştığımız arkadaşlarda alıp sorunlarının 1 hafta geri geldiğini söyledikleri için biraz da çekiniyorum pahalı bir ürün çünkü. İlerleyen dönemlerde bunu da deneyeceğim ama mecbur artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı