Bilgisayarla ilgili meslek seçimi

Murat Döner

Megapat
Yer
Amasya
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknolojileri
Merhaba, şu anda bilişim teknolojileri öğrencisiyim.

Stajda, okulda, evde her yerde bilgisayarla ilgili sıkıntı çıktığında ilgilenmeyi çok seviyorum ve genelde başarılı şekilde onarıyorum veya ne gerekiyorsa onu yapıyorum. Yani bilgisayar sorunu bulma ve çözme konusunda çok iyiyim. Eğer bilmediğim bir şey ise Google'ın forumların altını üstüne getiriyorum sorunu çözmeden kalkmıyorum. Stajda iken 12'de başlıyorum bakıyorum ki saat 18 olmuş mesai bitmiş herkes gidiyor ben dalmışım hala sorunu arıyorum ve tabii ki buluyorum. Sabrım çok iyidir o iş olana kadar vazgeçmem. Fakat çevremdekiler bilgisayar teknisyenliğinde fazla para olmadığını, yapmaktan keyif alsam bile geçinemeyeceğimi söylüyorlar. Sizce iyi bir geliri olan ve benim severek yapabileceğim iş nedir ? Genelde bilgisayarları tamir ederim, güncellerim, format atarım, sökerim-takarım. Her türlü parçasını tamir ederim (oyun da oynarım onu unuttum :D). Yaşım 17 Lise 4'e gidiyorum ve üniversitede hangi alana gideceğim konusunda hiçbir fikrim yok. Yardımcı olur musunuz ?

Bunu zaten cogu insan yapiyor, ama ileriye yatirim icin programlama ögrenerek baslayabilirsiniz :)

Peki bir şey sormak istiyorum, diyelim programlama seçtim ve kazandım. Çıkacak konular yani çalışacağım konular nedir nelere çalışmam gerekiyor bilginiz var mı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı